Seppo Jokinen esiintyi Tampereen kirjamessuilla rennosti - Kirjat - Aamulehti

Seppo Jokinen esiintyi kirjamessuilla rennosti vitsaillen, mutta yhteen kysymykseen hän vastasi diplomaattisesti kuin pohjalaisopiskelija öisellä nakkikioskilla

Hyväntuulinen Seppo Jokinen nauratti yleisöään Tampere-talossa ennen rientämistään Ilves–Tappara-peliin. Tamperelaiskirjailija nähdään kirjamessuilla harvoin.

Seppo Jokinen oli Tampere-talossa kotikentällä. Yleisön joukossa oli myös entisiä työkavereita, joilta kirjailija sai lämpimän halauksen.

4.12.2021 16:14

Aamulehti

Tampereen ”oma poika” ja Koskisen isä Seppo Jokinen esiintyi kotikaupunkinsa ensimmäisillä kirjamessuilla Tampere-talossa lauantaina hyväntuulisesti vitsaillen.

Signeeraustilaisuuden jälkeen kirjailijalla oli kuitenkin kova kiire pois, sillä poika oli onnistunut hankkimaan liput illan jääkiekko-otteluun Nokia-areenalla. Olihan peli ja uusi hieno areena nyt nähtävä.

Lue lisää: Suora lähetys juuri nyt: Kirjallisuuden huiput Tampereella, katso kiinnostavat keskustelut – Tulenkantaja-palkinto on jaettu

Kustantaja Jouni Tervo haastatteli suosikkidekkaristia Maestro-salissa.

Tappara vai Ilves?

”Enhän mää nyt sitä voi paljastaa. Multahan katoaisi sen sanoessani puolet tamperelaislukijoista saman tien”, Jokinen torppasi.

Vaikka vastaus oli diplomaattinen kuin pohjalaisopiskelijalla Tammelantorin öisellä nakkikioskilla, oma suosikkijoukkue Jokiselta tietenkin löytyy. Löytyi jo poikavuosina Koulukadun kentällä.

Koskisen menestyssyksy

Kuluva syksy on ollut Seppo Jokiselle ja hänen dekkarisarjalleen yhtä juhlaa. Enää puuttuisi vain Koskis-ooppera Savonlinnan oopperajuhlille.

Juuri Ruutu+:ssa alkoi Tampereella kuvattu rikossarja Koskinen, joka on ollut kirjailijankin unelma jo vuosien ajan. Jokin aika sitten paikallinen panimo alkoi panna Koskisen nimikko-olutta.

Huhtikuussa ilmestyvä Koskis-romaani Pahasti tehty on sekin jo loppuviilauksia vaille valmis.

Kustantaja Jouni Tervon haastattelussa Tampere-talon Maestro-salissa paljastui myös syy siihen, mikä on tehnyt Koskis-dekkareista niin valtavan suosittuja: kirjailijan inhimillisyys ja empatia.

Jokinen sanoo haluavansa seurata kirjoissaan myös yhteiskunnan muuttumista. Viimeisimpään dekkariinsa Siipirikkoiset hän pohti paljon sitä, miten vakavat jäljet nettikiusaaminen nuoriin jättää.

Jokinen kertoi, että hänellä on tapana kirjoittaa kirjojensa hahmojen historiaa enemmänkin kuin sen, mitä kirjoihin lopulta päätyy. Ensimmäistä dekkariaan hän kirjoitti rikoksen uhrin, ainoan tyttärensä menettäneen yksinhuoltajaisän, näkökulmasta. Lopulta kuitenkin sivuhenkilöstä eli komisario Koskisesta sukeutui päähenkilö.

Kirjoitusvaiheessa Jokinen rakentaa kirjasta seinälleen synopsiskartan, joka täyttyy muistiinpanoista.

”Kun kirja on valmiiksi kirjoitettu, revin synopsiskartan seinältä ja sytytän sen avulla saunaan tulet. Se on minulle semmoinen rituaali, josta tiedän, että voin taas aloittaa tekemään uutta kirjaa.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut