Tampereen kirjafestareilla esiintyy harvinainen yhtye – Nyrok Dollsin jäsenet ovat tunnetumpia kirjallisista kyvyistään kuin soittotaidostaan

Miten sai alkunsa kirja- ja sarjakuvatapahtumissa säännöllisesti, mutta harvakseltaan esiintyvä kokoonpano? Entä miksi bändillä on ollut joskus samaan aikaan kolmekin laulusolistia?

Nyrok Dollsin nykyinen kokoonpano on Kjell Westö, kitara (vas.), Matti Toivonen, rummut ja laulu, Silja Sillanpää, laulu, Mauri Kunnas, laulu ja kitara, Pasi Heikura, kitara ja taustalaulu, sekä Pekka Seppänen, basso.

22.11.2021 18:35

Aamulehti

Tarina on pitkä ja polveileva. Se alkaa kustannusosakeyhtiö Otavan pikkujouluista vuonna 2004. Sen kertoo Nyrok Dolls -bändin kitaristi Pasi Heikura.

Tarina menee suunnilleen näin:

”No niin, kaikki alkoi vuonna 2004 Otavan pikkujouluista, joissa juttelin Mauri Kunnaksen kanssa. Mauri valitti tylsyyttä ja sanoi, että perustetaan bändi. Hän oli alkanut muutama vuosi aiemmin verestellä vanhaa soittoharrastustaan, ja hänellä oli jo Vammalassa bändi nimeltään Dzämps. Itseasiassa hän oli ehdottanut bändiä jo saman vuoden kesäjuhlissa, joten toimen miehenä sanoin, että perustetaan sitten, mitä sä soitat? Kuulemma kitaraa ja laulua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut