Vuoden parhaan fantasiaromaanin Kuvastaja-palkinto Tampereelle - Kirjat - Aamulehti

Vuoden parhaan fantasiaromaanin Kuvastaja-palkinto Tampereelle

Susanna Hynysen ja Dess Terentjevan Neonkaupunki on vuoden 2020 fantasiaromaani. Terentjeva on tänä syksynä ehdolla myös Aamulehden Tulenkantaja-palkinnolle.

Susanna Hynynen (vas.) ja Dess Terentjeva kirjoittavat Neonkaupunki-sarjaa yhdessä.

28.10. 15:56

Aamulehti

Susanna Hynynen ja Dess Terentjeva ovat voittaneet vuoden parhaan fantasiaromaanin Kuvastaja-palkinnon yhdessä kirjoittamallaan romaanilla Neonkaupunki (Like, 2020)

Dess Terentjeva on ehdolla myös Aamulehden Tulenkantaja-palkinnolle, joka jaetaan Tampereen kirjamessuilla 4. joulukuuta.

Lue lisää: Aamulehden Tulenkantaja-palkinnon saajaksi ovat ehdolla nämä viisi teosta

Kuvastaja jaettiin torstaina Helsingin kirjamessuilla. Vuoden parhaan fantasiaromaanin palkitsee vuonna 1992 perustettu Suomen Tolkien-seura Kontu ry.

Palkintoa on jaettu vuodesta 2001. Ensimmäisen Kuvastaja-palkinnon voitti Johanna Sinisalo romaanilla Ennen päivänlaskua ei voi.

Raadin mukaan Neonkaupunki on ”rankka ja raaka, mutta jollain tapaa hyvin kiehtova. Kirja tuo kotimaiseen fantasiaan rosoisen ja urbaanin maailman, jossa elää viimeisten vuosikymmenten nuorisokulttuuri rinnallaan häivähdys vanhoja myyttejä. Sukupuolten ja seksuaalisuuden moninaisuus on luonteva osa kerrontaa.”

Neonkaupunki on Susanna Hynysen ja Dess Terentjevan esikoisromaani. Sen jatko-osa Spiraalitie ilmestyi keväällä 2021.

Romaanissa liikutaan elokuvamaisen tarkasti kuvatun fantasiamaiseman ja jengisotien pimeällä puolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut