Aamulehden sovelluksen äänikirja vaihtuu: elokuussa kuullaan Olli Jalosen Finlandia-palkittua Taivaanpalloa - Kirjat - Aamulehti

Aamulehden sovelluksen äänikirja vaihtuu: elokuussa kuullaan Olli Jalosen Finlandia-palkittua Taivaanpalloa

Aamulehden kulttuuritoimituksen valitsemat äänikirjat vaihtuvat kuukausittain. Elokuussa vuorossa olevan Taivaanpallon tarina saa jatkoa syyskuussa, kun kirjailijan romaani Merenpeitto ilmestyy.

Olli Jalosen Taivaanpallossa eletään 1600-luvun loppupuolta.

1.8.2019 7:24

Aamulehti

Aamulehden tilaajien elokuun äänikirjana kuunnellaan viime vuoden kirjallisuuden Finlandia-palkintovoittajaa, Olli Jalosen romaania Taivaanpallo (Otava, 2018).

Aku Laitisen lukema äänikirja on kiehtova seikkailukertomus tähtitieteilijän oppipojan tiestä Saint Helenan saarelta 1600-luvun Lontooseen. Kirjan tarina saa tänä syksynä jatkoa, kun kirjailijan kirjoittama Merenpeitto ilmestyy syyskuussa.

Taivaanpallossa eletään 1600-luvun loppupuolta, jossa uusi valistuksen aika alkaa orastaa Euroopassa, mutta uskonnot ja uskomukset vaikuttavat ihmisten elämään vielä vahvasti.

Kevyesti mukaan

Aamulehden tilaajana saat äänikirjan käyttöösi lataamalla Aamulehden sovelluksen älypuhelimeesi tai päivittämällä sen uusimpaan versioon sovelluskaupassa.

Kuuntelu tapahtuu sovelluksen Äänikirja-välilehdellä. Kun sovellusta oppii käyttämään, kuuntelu on varsin helppoa myös lenkkipoluilla, kesämökillä ja -matkoilla.

Sovellus muistaa, mihin olet edellisellä kerralla jäänyt, joten sinun ei tarvitse etsiä oikeaa kohtaa jatkaessasi kuuntelemista. Tämä toimii, jos jatkat kuuntelua samalla laitteella.

Romaani Ellen Thesleffistä

Sovelluksen äänikirjat vaihtuvat kuukausittain. Syyskuun äänikirjana on Susanna Reinbothin ja Jarkko Sipilän toimittama teos Etusivun rikokset, jossa suomalaiset rikos- ja oikeustoimittajat kertovat ensi kertaa, miten heidän unohtumattomimmat uutisensa ovat syntyneet.

Kirjan kirjoittajakuntaan kuuluu myös Aamulehden rikostoimittaja Tuomas Rimpiläinen.

Lokakuun äänikirjana on Kati Tervon Iltalaulaja, joka kuvaa kuvataiteilija Ellen Thesleffin kesää hänen huvilallaan Ruovedellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut