Kirsti Kurosen ja Jukka-Pekka Palviaisen kirjat ehdolla Runeberg Junior -palkinnolle - Kirjat - Aamulehti

Tämän lastenkirjapalkinnon voittajan päättävät lapset ihan itse: päihittävätkö kauniit sanat pieruhuumorin?

Runeberg Junior -palkinnon esiraati valitsi kymmenen mukaansatempaavaa tarinaa, jotka sopivat 6–9-vuotiaille. Mukana on myös Kirsti Kurosen ja Jukka-Pekka Palviaisen uutuudet.

Topelius-palkittu Kirsti Kuronen on tuottelias lastenkirjailija ja runoilija. Kirjassa Kerro minulle kaunis sana etsitään nimensä mukaisesti kauniita sanoja. Kuvassa Kuronen Vapriikin Luonnontieteellisessä museossa.

14.11.2019 14:25

Aamulehti

Vuoden 2020 Runeberg -lastenkirjapalkinnon saajaksi on ehdolla kymmenen kirjaa, jotka edistävät lasten omaa lukuintoa. Kirjoille on yhteistä se, että 6-9-vuotias lapsi voi myös itse lukea niitä, ja kirjojen kuvituksissa riittää tutkittavaa ja yhdessä juteltavaa.

Pirkanmaalaisista kirjailijoista ehdolla on Lempäälässä asuvan Kirsti Kurosen ja Karoliina Pertamon Kerro minulle kaunis sana (Karisto) ja sastamalaisen Jukka-Pekka Palviaisen Allu ja outo Uolevi (WSOY).

Jukka-Pekka Palviainen valittiin vuonna 2018 Sastamalan kirjapääksi. Hän on niinikään varsin tuottelias kirjailja.

Ehdolla on kaikkiaan kymmenen kirjaa, joista viisi on suomenkielisiä ja viisi ruotsinkielisiä: Henrika Andersson: Nagu-nalle och kastasdjuren (Förlaget), Tove Appelgren: Vesta-Linnéa och vännerna (Förlaget), Tapani Bagge: Katoava muumio (Karisto), Lena Frölander-Ulf: Nelson Tigertass (Förlaget), Malin Klingenberg: Fisens liv (Schildts & Söderströms), Kirsti Kuronen: Kerro minulle kaunis sana (Karisto), Hannele Lampela: Prinsessa pikkiriikki ja huutava vääryys (Otava), Jukka-Pekka Palviainen: Allu ja outo Uolevi (WSOY), Veera Salmi: Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet (Otava) sekä Annika Sandelin: Om jag fötts till groda (Förlaget).

Kirsti KurosenKerro minulle kaunis sana -kirjan raati kiittelee olevan monitahoinen ja monitasoinen kertomus sanojen pelastavasta voimasta. Kirjassa lapsi pakenee kodin ikäviä sanoja löytääkseen tilalle uusia, kauniimpia. Karoliina Pertamon kuvituksessa kirjaimet leijuvat kuin lumihiutaleet, ja tekstiä tukeva kuvitus innostaa lukijaa keksimään omia sanoja.

Allu ja outo Uolevi on puolestaan humoristinen tarina tavallisten lasten valmistautumisesta epätavalliseen syyslomaan: lapset kehittävät itse itselleen tekemistä ja lomakohteen. Christel Rönnsin inspiroiva kuvitus innostaa lukemaan. Jukka-Pekka Palviaisen kirjaan on aloittelevankin lukijan helppo tarttua.

Lapset valitsevat voittajan

Porvoossa jaettavan Runeberg Junior -esiraatiin kuuluivat tänä vuonna näyttelijä ja ohjaaja Mika Fagerudd, luokanopettaja Milka Harjunen sekä FM Keth Strömdahl. Runeberg Junior -palkinnon esiraati kiitteli ehdokkaiden mukaansatempaavia tarinoita.

Lopullisen voittajan valitsevat porvoolaiset päiväkotiryhmät sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos