Pajtim Statovcin Tiranan sydän ehdolla National Book Awardin käännöskirjallisuussarjassa - Kirjat - Aamulehti

Suomalaisen Pajtim Statovcin Tiranan sydän ehdolla National Book Awardin käännöskirjallisuussarjassa

New Yorkissa jaettu National Book Award on englanninkielisen maailman merkittävimpiä kirjallisuuspalkintoja.

Kosovosta Suomeen 2-vuotiaana kotiutunut Pajtim Statovci kerää kansainvälistä huomiota. Tänä syksynä häneltä ilmestyi suomeksi romaani Bolla.

18.9.2019 15:18 | Päivitetty 18.9.2019 15:21

Aamulehti

National Book Awards on valinnut Pajtim Statovcin romaanin Tiranan sydän (englanniksi Crossing) ehdolle käännöskirjallisuuden sarjaan.

Lue myös:Sukupuolen määrittely ei koske vain transihmisiä, sanoo kirjailija Pajtim Statovci

National Book Award on englanninkielisen maailman merkittävimpiä kirjallisuuspalkintoja. Sen pääsarjan ovat voittaneet muun muassa Joyce Carol Oates, John Irving, Philip Roth ja Jonathan Franzen.

Tänä vuonna käännöskirjasarjan tuomarit valitsivat 10 ehdokasta palkinnon saajaksi. Ehdokkaina ovat Statovcin lisäksi muun muassa puolalainen Olga Tokarczuck, tanskalainen Naja Marie Aidt, norjalainen Vigdis Hjorth ja unkarilainen Laszlo Krasznahorkai.

”Vahva haastaja”

David Hackstonin kääntämä Tiranan sydän on saanut kiittävät arviot muun muassa The Guardianissa, The Monoclessa ja The New Yorkerissa.

Statovcia on kehuttu ainutlaatuisesta tavastaan käsitellä ulkopuolisuutta.

Statovcia pidetään myös vahvana ehdokkaana National Book Awards -palkinnon saajaksi. The New Yorker kirjoitti Statovcin olevan "vahva haastaja" nyt toista kertaa ehdolla olevalle puolalaiselle Tokarczuckille.

Palkinnon voittaja julistetaan 20. marraskuuta 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut