Tutkija perehtyi Viiltäjä-Jackin uhrien tarinoihin ja sai selville uusia asioita: ”Kaikki tietoni näistä naisista olivat vääriä” - Kirjat - Aamulehti

Tutkija perehtyi Viiltäjä-Jackin uhrien tarinoihin ja sai selville uusia asioita: ”Kaikki tietoni näistä naisista olivat vääriä”

Tähän asti on uskottu, että Lontoossa 130 vuotta sitten riehunut sarjamurhaaja Viiltäjä-Jack surmasi prostituoituja. Historioitsija Hallie Rubenhold selvitti viiden uhrin elämäntarinat ja huomasi, ettei asia ole niin yksinkertainen. Hänen juuri suomennettu menestyskirjansa antaa äänen naisille, joista ei ole tätä ennen tiedetty mitään.

Palkittu historioitsija Hallie Rubenhold romuttaa käsitykset Viiltäjä-Jackin uhreista. Hän osoittaa, etteivät kaikki olleet prostituoituja, vaan ainoastaan köyhiä ja ehkä alkoholisoituneita.­

29.3.2020 8:18

Naisella oli yllään pellavainen mekko ja ruskea, suurinappinen ulsteri. Jalassaan hänellä oli siniset villasukat ja miesten joustovartiset saappaat. Taskusta löytyivät kampa, valkoinen nenäliina ja pieni peilinpalanen.

Hän oli Viiltäjä-Jackin ensimmäinen uhri, 43-vuotias kirjapainotyöntekijän vaimo Mary Ann Nichols. Mystinen sarjamurhaaja katkaisi hänen kaulansa ja viilteli hänen vatsansa Lontoossa elokuun viimeisenä päivänä vuonna 1888.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?