Hannu Lintu valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan - Kirjat - Aamulehti

Hannu Lintu valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan

8.10.2017, Helsinki, Hannu Lintu

25.3.2020 10:15

Aamulehti

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden voittajan valitsee näyttelijä Christoffer Strandberg ja tietokirjallisuuspalkinnon voittajan Nasima Razmyar.

Suomen Kirjasäätiö on nimennyt vuoden 2020 Finlandia-palkintojen lautakunnat ja valitsijat.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan valitsee kapellimestari Hannu Lintu. Valintalautakunnan puheenjohtaja on ulkoministerin valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja jäseninä kulttuuritoimittaja Suonna Kononen ja yrittäjä Maija Kuusi.

Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar. Palkintoehdokkaiksi valitsevaan palkintolautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi Suomen Musiikkikustantajat ry:n toiminnanjohtaja Jari Muikku ja jäseniksi Aalto-yliopiston viestintäpäällikkö Riikka Haikarainen ja kirjallisuuden suomentaja Jaakko Kankaanpää.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan valitsee näyttelijä Christoffer Strandberg. Lautakuntaan on nimetty puheenjohtajaksi Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen ja jäseniksi Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä ja yleisen kirjallisuustieteen opiskelija Johanna Valjakka.

Ehdokkaat selviävät marraskuun alussa pidettävissä tilaisuuksissa ja voittajat julkistetaan 25.11.2020. Jokainen Finlandia-palkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut