Virtuaalinen kirjafestivaali kokoaa lasten- ja nuortenkirjojen tekijät - Kirjat - Aamulehti

Virtuaalinen kirjafestivaali kokoaa suomalaiset lasten- ja nuortenkirjojen tekijät viikoksi sosiaaliseen mediaan

Viikon kestävän kirjafestivaalin tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille kokemuksia ja yhteisöllisyyttä kotisohville. Esityksiä ja ohjelmaa voi hyödyntää myös etäkoulussa.

LANU-festareiden esiintyjäjoukko on laaja. Mukana on useita tamperelaiskirjailijoita, kuten JS Meresmaa (vas.) ja Salla Simukka (oik.) sekä muun muassa Mariska. ­

30.3.2020 12:50 | Päivitetty 30.3.2020 22:47

Aamulehti

Suomalaiset lasten- ja nuortenkirjojen tekijät ovat koonneet voimansa yhteisille kirjafestareille. Kirjailijoiden lisäksi virtuaalinen festivaali tuo mukaan myös kuvittajat, sarjakuvantekijät ja alan harrastajat.

– Ajatus festivaalin järjestämisestä syntyi pari viikkoa sitten. Tämän kokoluokan kirjallisuusfestivaalin toteuttaminen näin nopealla aikataululla kertoo siitä, että meillä on Suomessa erittäin aktiivinen ja ketterästi reagoiva lanu-kirjallisuuden tekijäkunta, kertoo tapahtuman tuottaja Erika Vik.

LANU! on ensimmäinen täysin virtuaalinen lasten ja nuorten kirjallisuuteen keskittyvä tapahtuma, joka järjestetään 3.–9.4.2020. Kaikki ohjelmanumerot tapahtuvat sosiaalisessa mediassa, eri alustoilla: Youtubessa, Instagramissa, Facebookissa ja tekijöiden omilla verkkosivuilla.

Mariskasta Salla Simukkaan

Laajaan esiintyjäkaartiin lukeutuu eturivin kirjailijoita, kuvittajia, sarjakuvataiteilijoita sekä lasten ja nuorten kirjallisuuden aktiiviharrastajia, jotka ovat kaikki mukana vapaaehtoisina.

Festivaali koostuu tunnin tai puolen tunnin mittaisista esityksistä, joissa tekijät kertovat työstään, vastaavat yleisön kysymyksiin tai vinkkaavat luettavaa. Tarjolla on myös improvisoitua tarinankerrontaa, otteita romaaneista, livepiirtämistä, kirjanjulkistustilaisuuksia, värityskuvia perheen pienimmille sekä ohjeita kirjoittamisharrastuksen aloittamiseen.

Tapahtuman tarkoituksena on tarjota kohderyhmälle kokemuksia ja yhteisöllisyyttä kotisohvalta käsin sekä lisätä lasten ja nuortenkirjojen tunnettuutta.

Esitykset on jaettu kuuteen teemaan sisältönsä mukaisesti: young adult eli nuorten aikuisten kirjallisuus, lapset, sarjakuva, tietokirjat, pelit ja kuvitus. Suurin osa on livelähetyksiä, ja osa niistä on katsojia osallistavia.

Ohjelmaa on iltojen lisäksi koulupäivien aikana, jolloin etäopetuksessa on mahdollista hyödyntää esitysten sisältöä oppitunneilla. Yleisökysymyksiä voi lähettää myös etukäteen.

LANU-festareilla mukana

Katri Alatalo, Siiri Enoranta, Lena Frölander-Ulf, Rosario Garcia Gil, Magdalena Hai, Mervi Heikkilä, Sini Helminen, Maija Hurme, Essi Ihonen, Emmi Itäranta, Mikko Jylhä, Mikko Kamula, Mikko Koiranen, Suvi Koivusalo, Maria Kuutti, Jukka Laajarinne, Mari Luoma, Marika Maijala, Mariska, Riina Mattila, J.S. Meresmaa, Anniina Mikama, Inna Muikku, Harri István Mäki, Merja Mäki, Jussi Nevalainen, Reetta Niemensivu, Sanna Pelliccioni, Aleksi Peura, Elina Pitkäkangas, Elina Puohiniemi, Elina Rouhiainen, Ulla Sainio, Salla Simukka, Ami Surakka, Iiris Suvitie, Maria Turtschaninoff, Anders Vacklin, Anne Vasko, Heidi Viherjuuri, Erika Vik, Sanna Vuori, Nonna Wasiljeff ja Etana Editions.

Tapahtuman kotisivut ja tarkempi ohjelma löytyy Facebookista: www.facebook.com/LANUfestarit/

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?