Tulenkantaja-ehdokkaat Maija ja Anssi Hurme kirjoittavat ja kuvittavat yhdessä lastenkirjoja – Aamulehden tähtijuttu - Kirjat - Aamulehti

Anssi Hurme lähetti Maijalle tekstiviestin metrosta, että tässä on sulle tarina – Pariskunnan yhteiset kirjat syntyvät lapsia päiväkotiin saattaessa ja työmatkoilla

Varjostajat-kirjassa pikkutyttö on Maija Hurmeen näköinen ja isä Anssi Hurmeen oloinen. –Se on ihan kauheeta! Yritän aina piirtää eri näköisiä ja kuitenkin näistä tulee aina ihan meidän näköisiä, sanoo Maija Hurme. –Kyllä hiusmallit ja kasvonpiirteet tulevat meiltä mukaan. Sehän on ihan luontevaa, että tekee kirjan siitä mikä on tuttua, sanoo Anssi Hurme.

5.3.2019 20:20

Kauko Röyhkällä on biisi, joka on kuin Helsingin Herttoniemessä kirjoitettu: "Viiskytluvun kerrostalot, / kivilaattojen pienet kolot, / ja ovien puiset panelit, / miks mä lähtisin täältä?"

Yhdessä sellaisessa Herttoniemen kerrostalossa asuvat kirjailijat Maija ja Anssi Hurme kolmen lapsensa kanssa. Heidän kodissaan on laveat ikkunat, maaginen erkkeri, isot kirjahyllyt täynnä sarjakuvia sekä romaaneita ruotsiksi ja suomeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut