Annina Mikaman Taikuri ja taskuvaras sekä Petja Lähteen ja Matti Pikkujämsän Surunsyömä saivat perinteiset lasten- ja nuortenkirjapalkinnot - Kirjat - Aamulehti

Steampunk-henkinen fantasiaromaani ja kertomus surunsyömästä isästä saivat perinteiset lasten- ja nuortenkirjapalkinnot

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkinnot on jaettu.

14.1.2019 13:00

Lasten- ja nuortenkirjojen Topelius ja Arvid Lydecken -palkinnot on jaettu Helsingin Oodi-kirjastossa.

Ansiokkaan nuortenkirjan Topelius-palkinnon saa tänä vuonna Anniina Mikaman steampunk-henkinen esikoisfantasiaromaani Taikuri ja taskuvaras (WSOY, 2018.)

Yli 400-sivuisessa romaanissa orvon Minan ja nuoren taikurin elämänpolut risteävät 1800-luvun Helsingissä. Kirjan maailma on illuusioita täynnä, ja mukana on mukana ripaus romantiikkaa.

Lastenkirjojen Arvid Lydecken -palkinnon saa Petja Lähteen kirjoittama ja Matti Pikkujämsän kuvittama Surunsyömä (Karisto, 2018)

Kirja kertoo Pentistä, jonka äiti on kuollut ja isä sairastunut surunsyömään. Palkintoraadin mukaan teoksessa käsitellään läheisen menetystä viisaasti ja herkkyydellä lapsen näkökulmasta.

Useita ehdokkaita

Suomen Nuorisokirjailijat ry:n vuosittaisilla kirjallisuuspalkinnoilla on vuosikymmenien mittaiset perinteet. Topelius-palkintoa on jaettu vuodesta 1946 ja Arvid Lydecken -palkintoa vuodesta 1969.

Vuonna 2019 kumpaisenkin palkinnon summa on 2019 euroa.

Topelius-ehdokkaina tällä kertaa olivat myös Tuula Kallioniemen Kaksoisolennot (Otava), Laura Lähteenmäen Yksi kevät (WSOY), Maria Turtschaninoffin Breven från Maresi. Krönikor från Röda Klostret (Förlaget) ja Nonna Wasiljeffin Loukkupoika (Otava).

Arvid Lydecken -finaaliin ylsivät voittajan lisäksi Ville Hytösen kirjoittama ja Virpi Pennan kuvittama Ötökkämaan talvi (Tammi), Mari Kujanpään kirjoittama ja Paula Melan kuvittama 102 askelta mummilaan (Otava), Hannele Lampelan kirjoittama ja Ninka Reitun kuvittama Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut (Otava) ja Veera Salmen kirjoittama ja Emmi Jormalaisen kuvittama Puluboi, agentti NollaBullaNolla ja kamukiemurat (Otava).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut