Finlayson Art Area laajentaa kirjallisuuteen – taidekesän Tampereen ydinkeskustassa päättää Rosa Liksomin tähdittämä kirjallisuustapahtuma elokuun lopulla - Kirjat - Aamulehti

Finlayson Art Area laajentaa kirjallisuuteen – taidekesän Tampereen ydinkeskustassa päättää elokuun lopulla Rosa Liksomin tähdittämä kirjallisuustapahtuma

Rosa Liksom on yksi perjantaina Tampereella avautuvan Finlayson Art Arean taiteilijoista. Hänen mukanaan aiemmin kuvataiteeseen keskittynyt jokakesäinen tapahtuma laajentaa kirjallisuuteen.

4.6.2018 13:23

Taidetapahtuma Finlayson Art Area laajentaa tänä vuonna kirjallisuuden puolelle.

Perjantaina 8. kesäkuuta yleisölle avautuvassa Finlayson Art Areassa lanseerataan kirjallisuuspolku Sanalankoja sekä järjestetään täysin uusi kirjatapahtuma Taide&Kirja | Art&Book 24.–26. elokuuta.

Pysyvä teos pirkanmaalaisilta kirjailijoilta

Sanalankoja on moniosainen kirjallinen teos, jonka viisi tekstiä on tilattu tilaustöinä pirkanmaalaisilta kirjailijoilta. Mukaan haluttiin kirjailijoita, jotka kirjailijoina edustavat erilaisia tyylejä.

Tekstien paikoiksi valikoitiin erilaisia tunnelmia herättäviä kohteita Finlaysonin alueella. Teos on ympärivuotinen ja sitä tullaan laajentamaan tulevina vuosina uusilla teksteillä.

Marisha Rasi-Koskinen on yksi Sananlankoja-teoksen pirkanmaalaisista kirjailijoista.

Vuoden 2018 Sanalankoja-kirjailijat ovat Siiri Enoranta, Johanna Hulkko, Aleksanteri Kovalainen (julkaissut aiemmin nimellä Heikki A. Kovalainen), Arto Lappi ja Marisha Rasi-Koskinen.

Uusi tapahtuma Taide&Kirja päättää kesän

Finlayson Art Arean päätösviikonloppuna 24.–26. elokuuta alueen pääosassa ovat kirjat ja kirjailijat, kun Taide&Kirja valtaa Finlaysonin Siperian aukion.

Viikonlopun kestävä tapahtuma aloitetaan perjantaina lasten päivällä. Paikalla ovat Tatu ja Patu sekä haastateltavina hahmojen luojat, Aino Havukainen ja Sami Toivonen.

Mukana ovat myös Mauri Kunnaksen luoma Herra Hakkarainen ja muuta lastenohjelmaa.

Lauantaina FAA18-taiteilija Rosa Liksom haastattelee kutsumiaan vieraita: Pentti Linkolaa, teemalla metsä ennen, nyt ja tulevaisuudessa sekä tutkija Sari Närettä aiheesta miehet, naiset ja lapset sodassa. Lisäksi luvassa on yllätysvieras.

Pentti Linkola nähdään elokuun lopulla Tampereella.

Sunnuntai 26.8. on omistettu pirkanmaalaisille kirjoittajille. Haastateltavina ovat Sanalankoja-kirjailijat.

Rosa Liksom pitää rajatulle osallistujajoukolle Taide&Kirja-pajan, joka yhdistää kuvataidetta ja kirjoittamista.

Kirjakauppa Aamulehden aulassa

Kesän aikana Finlayson Art Arealla on ensimmäistä kertaa myös oma kirjakauppa. Se on avoinna koko tapahtuman ajan Aamulehden aulassa Aamulehden aukioloaikoina. Pienempi myymälä sijaitsee Puuvillasalissa, ja se on avoinna tapahtuman aukiolon mukaan.

Kauppojen valikoimissa on muun muassa FAA18-taiteilija Rosa Liksomin koko tuotanto ja Sanalankoja-kirjailijoiden teoksia, runoutta ja lastenkirjoja.

Aamulehti on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista.

Lue myös:Pertti Ketonen selvisi lamasta, kun hän alkoi myydä taidetta, jota hänen isänsä ei arvostanut yhtään: "Olen päättänyt toimia sen sijaan, että alan valittaa"

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: