JP Koskisen historiallinen Tulisiipi on tämän vuoden suosikkikirja kirjakauppaväen keskuudessa - Kirjat - Aamulehti

JP Koskisen historiallinen kasvutarina Tulisiipi on tämän vuoden suosikkikirja kirjakauppaväen keskuudessa: ”Jättää vahvan muistijäljen”

Suomalaisen Kirjakaupan äänestyksessä Tulisiipi jätti taakseen muun muassa Margaret Atwoodin Testamentit ja kaksinkertaisen Finlandia-voittajan Olli Jalosen Merenpeiton.

JP Koskisen romaani Tulisiipi on saanut kiittelevät arviot. Historiallisessa romaanissa amerikansuomalainen perhe kuulee huhuja Neuvosto-Karjalaan rakennettavasta työväen paratiisista, jättää kaiken ja matkaa Atlantin yli parempaa tulevaisuutta etsimään.­

1.11.2019 11:51 | Päivitetty 1.11.2019 14:02

Aamulehti

Suomalaisen Kirjakaupan henkilökunta on valinnut Vuoden 2019 kirjaksi JP Koskisen romaanin Tulisiipi (Like).

Perustelujen mukaan ”Koskinen yhdistää kirjassaan taitavasti kasvutarinaa ja historiallista romaania. Kirja on koskettava ja todentuntuinen kuvaus pienen pojan suuresta unelmasta. Ympärillä on aikuisten raadollinen maailma siinä työläisten paratiisissa, johon Neuvostoliitossa 1900-luvun alkuvuosikymmeninä uskottiin.”

Palkitsijoiden mukaan monitasoinen ja vaikuttava Tulisiipi yllättää lukijansa monta kertaa ja jättää vahvan muistijäljen.

Tuottelias ja monipuolinen

Kemijärvellä syntynyt, mutta Hämeenlinnassa asuva JP Koskinen (s. 1968) on tuottelias nykykirjailija, joka on 18 romaanin lisäksi kirjoittanut useita lasten- ja nuortenkirjoja, kuunnelmia ja lyhytproosaa.

Hänen tuotantonsa on monipuolinen, ulottuen dekkareista poikaseikkailuun.

Vuonna 2013 JP Koskinen oli Finlandia-ehdokkaana romaanillaan Ystäväni Rasputin.

Lue myös:Mestarillisessa poikaseikkailussa kalevalaiset sankarit seilaavat Dnepriä pitkin Bysanttiin – Kalevanpoikien kronikka huutaa sisarteosta rinnalleen

Lue myös:JP Koskinen ei ole kiinnostunut ruuanlaitosta, mutta silti hän teki keittokirjan ihmissyönnistä – Miksi ihmeessä?

Suomalaisen Kirjakaupan Vuoden kirja on huomionosoitus, johon koko henkilöstö osallistuu. Viime vuonna Suomalaisen Vuoden -kirja oli Yuval Noah Hararin 21 oppituntia maailman tilasta.

JP Koskisen romaani äänestettiin kuuden finalistin joukosta. Muut finalistit olivat: Margaret Atwoodin Testamentit (Otava), Olli Jalosen Merenpeitto (Otava), Antti Röngän Jalat ilmassa (Gummerus), Pajtim Statovcin Bolla (Otava) ja Johanna Venhon Ensimmäinen nainen (WSOY).

Palkintojen marraskuu

Kirjasyksy kiihtyy loppuvuotta kohti. Ensi viikolla on Finlandia-palkintoehdokkaiden julkistus. Tiistaina 5.11. on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiden julkistus, keskiviikkona 6.11. tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiden julkistus ja torstaina 7.11. kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaiden julkistus.

Myös ostajat ovat löytäneet syksyllä ilmestyneet uutuudet. Kirjakauppojen Mitä Suomi lukee -listalla kotimaisten kirjojen myydyimpien listalla oli syyskuussa ensimmäisenä Sofi Oksasen Koirapuisto (Like), toisena Ilkka Remeksen Kremlin nyrkki (WSOY) ja kolmantena Olli Jalosen Merenpeitto (Otava). Tietokirjallisuudessa ykköspaikkaa piti Jari Tervon Loiri-elämäkerta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?