Katja Kettu kirjoittaa elämäkerran Ismo Alangosta - Kirjat - Aamulehti

Katja Kettu kirjoittaa elämäkerran Ismo Alangosta: ”Tästä ei tule ihan tavanomaista rockelämäkertaa”

Kirjailijoiden kirjoittamat julkkiselämäkerrat alkavat jo olla kustannusalalla ilmiö. Seuraavan kotimaisen, kovan tason elämäkerran kirjoittaa Katja Kettu säveltäjä ja sanoittaja Ismo Alangosta.

Ismo Alangon elämäkerran kirjoittaa kirjailija Katja Kettu. Kuvassa Alanko haastateltavana Metsossa vuosi sitten toukokuussa.

27.5.2019 10:51 | Päivitetty 27.5.2019 15:34

Aamulehti

Kirjailija Katja Kettu ja muusikko Ismo Alanko ovat solmineet Johnny Knigan kanssa kustannussopimuksen Ismo Alangon elämäkerrasta.

Kirjan on määrä ilmestyä vuonna 2021.

–  On mahtavaa päästä tekemään töitä arvostamansa muusikon ja sanankäyttäjän kanssa. Luulen, ettei tästä tule ihan tavanomaista rockelämäkertaa, kommentoi Katja Kettu aihetta kustantamon tiedotteessa.

40-vuotisen uran muusikkona, säveltäjänä ja sanoittajana tehnyt Ismo Alanko (s. 1960) vihitään kesäkuussa Itä-Suomen yliopiston kunniatohtoriksi. Häneltä on juuri ilmestynyt rocklevy Minä halusin olla niin kuin Beethoven.

Moni pitkän linjan suomalainen rockmuusikko on kokeillut siipiään kirjailijana, mutta Ismo Alanko ei ole tähän suostunut lukuisista pyynnöistä huolimatta.

Lue myös:Nuori Ismo Alanko ei jaksanut kirjoittaa edes kouluainetta loppuun, mutta yksi ihminen näki hänen lahjakkuutensa: "Hän kannusti, vaikka olin niin kauhea"

Kansainvälisesti menestyneen Katja Ketun (s. 1978) läpimurto oli romaani Kätilö (2011), joka sai Runeberg-palkinnon ja josta on tehtiin myös palkittu elokuva. Viime vuonna Kettu oli kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana teoksellaan Rose on poissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos