Tampereen kaupungin palkinto kymmenelle kirjailijalle - Kirjat - Aamulehti

Anna Elina Isoaro ja yhdeksän muuta tamperelaiskirjailijaa saivat tunnustusta kotikaupungiltaan – Tampereen kirjallisuuspalkintoa on jaettu vuodesta 1944

Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon perinteiset juhlallisuudet Raatihuoneella jätettiin koronatilanteen takia pitämättä.

Anna Elina Isoaron runoteos Tämänilmaset oli yksi palkituista. Perustelujen mukaan ”Anna Isoaron runot vievät hienosti lukijalle näkymiä avaaviin maisemiin, joihin voi rauhassa pysähtyä ja asettua tarkastelemaan myös itseään, omia tuntemuksiaan. Kieli on tarkkaa, ilon ja surun kudelmaa, jokainen sana on oikeassa paikassa”.

22.4.2020 10:23 | Päivitetty 22.4.2020 10:25

Aamulehti

Tampereen kaupunki myönsi tiistaina vuosittaiset kirjallisuuspalkinnot kymmenelle kirjailijalle.

Aiempina vuosina palkinnot on jaettu juhlallisesti Raatihuoneella järjestetyssä tilaisuudessa, mutta tänä vuonna palkintojen jakotilaisuus jätettiin kokonaan järjestämättä koronatilanteen vuoksi.

Kaupungin kirjallisuuspalkintoa on myönnetty jo vuodesta 1944. Palkinnot myönnetään vuosittain erillisen luovan kirjallisen työn palkitsemistoimikunnan harkinnan mukaan tamperelaiskirjallisuuden parhaimmistolle ja teoksille, jotka on julkaistu palkinnonjakoa edeltävänä vuonna.

Tamperelaisella kirjailijalla tarkoitetaan Tampereella tai Tampereen lähiseudulla nykyisin asuvaa tai Tampereelta kotoisin olevaa, nykyisin muualla asuvaa kirjailijaa. Kirjailijan tamperelaisuuden tutkii ja ratkaisee palkisemistoimikunta.

Jaettava yhteissumma oli tänä vuonna 12 000 euroa ja se on pysynyt suunnilleen samana useita vuosia.

Palkinnon saivat Anna Elina Isoaro: Tämänilmaiset, Maria Laakso & Johanna Rojola (kuvitus): Taltuta klassikko, J.P Laitinen: Lume, Tiina Lehikoinen: Terra Nova, Aino Louhi: Mielikuvitustyttö, Reetta Pekkanen: Kärhi, Terhi Rannela: Kiivaat, Pirjo Tuominen: Opettajatar, Antti Salminen: Mir ja Jyrki Vainonen: Yön ja päivän tarinoita.

Palkituissa oli sekä proosaa että runoa, tietokirjallisuutta ja sarjakuvaromaani. Runoteoksia oli tänä vuonna erityisen paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos