Parasta aikaa: 2020-luvulla kirjallisuudessa eletään murroksen aikoja: luvassa on sekä uusia tekijöitä että yleisöjä - Kirjat - Aamulehti

Onko tulevaisuuden Finlandia-voittaja mehevän seksikkään elämäkerran kirjoittanut palkkamurhaaja?

Tällä palstalla kerrotaan, mikä on kiinnostavaa juuri nyt. Nykykirjallisuudessa koetellaan rajoja. Esseeseen ihastunut sukupolvi, äänikirjat, lukuaikapalvelut ja helposti sulavat kertomuksen muodot mullistavat 2020-luvun kirjallisuutta. Luvassa on sekä uusia tekijöitä että yleisöjä.

Sita Salminen on esimerkki 2020-luvun kirjailijasta. Marraskuussa Kosmos myi vloggaajan eroottisen novellikokoelman loppuun jo ennen sen varsinaista ilmestymistä. Keväällä esikoisromaaneja saadaan muun muassa Johanna Vuoksenmaalta, Milja Sarkolalta, Niko Rantsilta ja Antti Hyyryseltä. Äänikirjoina menestyvät monenlaiset elämäkerrat.

13.1.2020 7:45

Aamulehti

Pari vuotta sitten Suomessa julkaistiin yli 7 000 kirjaa eli lähes 20 uutta nimikettä päivää kohti. Määrä on 2000-luvun alun hurjista vuosista tasaantunut, mutta edelleenkin se on enemmän kuin mihin parhainkaan kirjallisuudenystävä kykenee koskaan perehtymään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos