Pajari-päivää juhlittiin Kalevan lukiolla

Koska juhlat olivat ja missä?

Kalevankankaalla ja Kalevan lukiolla oli 12.12.2022 Pajari-päivän juhlatapahtumat. Järjestäjinä toimivat Pajarin Poikien Perinneyhdistys, Puolustusvoimat Pirkanmaan Aluetoimisto ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) Hämeen piiri.

Mitä te juhlitte?

Tolvajärvellä saavutettiin 83 vuotta sitten 12.12.1939 Talvisodan ensimmäinen torjuntavoitto. Voiton avainjoukkona toimi pohjoishämäläisten muodostama Jalkaväkirykmentti 16 everstiluutnantti Aaro Pajarin johdolla. Siinä aihetta muistojuhlalle.

Oliko ohjelmaakin?

Kalevankankaalla laskettiin seppeleet sankarihaudalle ja kenraali Pajarin haudalle. Kalevan lukiolla ohjelmassa oli mm. kenraalimajuri evp Kalervo Sipin tervetulosanat ja ekonomi Tuomo Juntusen juhlaesitelmä sekä järjestäjäyhteisöjen tervehdykset ja palkitsemisia. MPK Hämeen soittokunta esitti isänmaallista musiikkia, mm. Ahti Sonnisen säveltämän "Pirkka-Hämäläisen Rykmentin marssin".

Mistä siellä puhuttiin?

Puheenvuoroissa käsiteltiin Pajarin joukkojen vaiheita Talvisodassa ja juhlaesitelmässä hämäläisjoukkojen Jatkosodan syksyn 1941 taisteluja.

Säilyikö sopu?

Sodista puhuttiin sovussa.

Kuka raportoi?

Markku Rauhalahti, kuva Raimo Ojala.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut