Koska juhlat olivat ja missä?
Eräjärvellä kunnioitettiin sankarivainajia Eräjärvellä kunnioitettiin sankarivainajia. Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus oli Eräjärven kirkossa ja seppelten lasku sankarihaudalle ja muistomerkeille.
Mitä te juhlitte?
Kiitollisuutta heille, jotka isänmaansa puolesta antoivat kaikkein kalleimman uhrin, oman henkensä. Ohut valkoinen lumikerros peitti alleen sankarivainajiemme viimeisen leposijan.
Oliko ohjelmaakin?
Ennen seppeltenlaskua jo aamupäivällä oli jokaisen Eräjärven sankarivainajan hautakiven vierelle asetettu palava kynttilälyhty. Tämän kauniin muiston huolehti Eräjärven Maataloustuottajat. Hautakiven vierestä sykki sydämen lailla 66 lyhdyn valoliekki. Tämä osaltaan muistutti meitä siitä, miten sankarivainajiemme muisto ja jälkipolvien kiitollisuus ei sammu.
Mistä siellä puhuttiin?
Muistopuhuja kertoi muun muassa siitä, miten hän oli kokenut rintamalla olleen isänsä yön painajaishuudon, jolloin koko perhe heräsi. ”Ampukaa, ne tulee päälle”. Näitä asioita on hyvä muistaa aina välillä, kun katselee uutisia maailmalta, missä on taisteluita.
Säilyikö sopu?
Sankarihaudan tilaisuuden jälkeen itsenäisyyspäivän arvokas juhla jatkui Erälinnassa. Kaupungin tarjoamasta juhlakahvista huolehti Eräjärven Martat ja juhlan ohjelmallisesta osuudesta vastasi Eräjärvi-Seura.
Kuka raportoi?
Jorma Tanila.