Jo 50 vuotta sitten valmistuimme ja tapasimme taas Tampereella

8.12.2022 10:00

Koska juhlat olivat ja missä?

14.10. aloitimme Tampereella ravintola Tuhdossa maukkaalla lounaalla ja vaihdoimme ensimmäiset kuulumiset.

Mitä te juhlitte?

Valmistuimme syksyllä 1972 Tampereen yliopiston sosiaaliturvan opetusjaostosta sosionomeiksi. Tämä oli viides yhteinen tapaaminen, jotka alkoivat 2002. Edellisellä kerralla olimme yliopistolla vieraina ja silloin saimme mukaamme oppaan, joka kierrätti talossa ja kertoi nykyopinnoista. Vaihtelun vuoksi olemme käyneet välillä myös Turussa ja Tallinnassa.

Oliko ohjelmaakin?

Tietenkin kävimme yliopistolla toteamassa, että alakuppila oli paikallaan mutta Orvokkimeri ei. Ainoa (?) tapaamamme opiskelija oli kuvan ottanut nuorimies, joka arveli, ettei hän itse ehdi valmistua 50 vuodessa!

Seuraavaksi lähdimme tutustumaan uuteen Tampereeseen eli hienoon ratikkaan. Hervantaa oli vasta alettu rakentaa opiskelujemme aikaan, joten käynti siellä oli muutamille meistä ensimmäinen.

Mitä puhuttiin?

Vanhan valokuvan perusteella muistelimme illalla niitäkin opiskelukavereita, joita ei olla tavattu aikoihin. Valmistumisemme jälkeen hajaannuimme ympäri maata huolehtimaan sosiaaliturvan palveluista Kelan ja muiden vakuutuslaitosten tehtävissä. Osa meistä jatkoi vielä opintoja tai siirtyi kuntapuolelle. Totta kai puhuimme myös maailmantilanteesta ja miten se toi mieleen perheiden sota- ja evakkokokemukset.

Selvää on, että tapaamisia jatketaan, Toivottavasti silloin pääsevät mukaan myös ne, jotka nyt olivat estyneitä.

Kuka raportoi?

Marjaliisa Aranko (Korhonen).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut