Moron meirän kekkerit Norjassa: Kalevan lukiolaiset reissasivat pohjoiseen

3.11. 10:00

Koska juhlat olivat ja missä?

Elokuussa heti ensimmäisenä koulupäivänä Kalevan lukiolaiset lähtivät opintoretkelle Käsivarren Lapin kautta Pohjois-Norjaan

Mitä te juhlitte?

Juhlimme sitä, kun kaksi kertaa koronatilanteen takia peruuntunut opintoretki viimein toteutui ja pääsimme ylittämään sekä valtioiden rajat että oppiainerajat (biologia, maantiede, yhteiskuntaoppi, historia, uskonto, terveystieto, liikunta)

Oliko ohjelmaakin?

Ohjelmaa oli yllin kyllin. Tallasimme tundraa, kiipesimme näköalahuipuille, piilouduimme korsuun, kastuimme vesiputouksessa, uimme Jäämeressä, keräsimme muoviroskat hiekkarannalta, ihmettelimme museoiden kokoelmia ja jäämeriakvaarion eläimiä, seikkailimme Tromssan keskustassa, tuhlasimme rahamme ostoskeskuksissa ja matkamuistomyymälöissä, väistelimme arktisia saderintamia, poimimme hilloja ja nojasimme tuuleen. Ja ohjelma jatkui leirintäalueen vieressä virtaavassa vuoristopurossa, jonne osa kurssilaisista meni viilentymään jo aamukuudelta.

Mitä siellä puhuttiin?

Puhetta piisasi niin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ehkä vähän myös norjaksi. Linja-auton mikrofonikin oli kovassa käytössä. Myös tietokilpailun ja valokuvakilpailun voittajien valinta puhutti kovasti. Jotkut opiskelijat puhuivat siitä, kuinka hyvin Tampere-Kolari -yöjunan istumapaikoilla sai nukuttua.

Säilyikö sopu?

Sopu säilyi erityisesti Kilpisjärven retkeilykeskuksen ravintolassa, kun oli maha täynnä hyvää ruokaa

Kuka raportoi?

Bilsanope.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut