Moron meirän kekkerit Vesannolla: AVH-yhdistyksen väki retkeili Sompalaan

5.11. 9:00

Koska juhlat olivat ja missä?

Pirkanmaan AVH-yhdistyksen 38 jäsenien ja heidän läheisten kanssa olimme 7.–12.8.2022 viettämässä elokuista viikkoa Pohjois-Savon, Vesannolla Sompalan Leirikeskuksessa. Matkasimme leirille bussilla, osa saapui omilla autoilla. Matkassa mukana olivat myös leirin vastuuvetäjän lisäksi terveydenhoitaja, -sairaanhoitajat, -fysioterapeutit, opiskelijoina, sekä myös pitkän linjan fysioterapeutti.

Mitä te juhlitte?

Leiri on kerran kesässä ja pääsimme jälleen Sompalan upeisiin maisemisemiin. Edessä oli kesän paras viikko, joka nosti jo etukäteen hymyn huulille. Siinä oli juhlaa kerrakseen. Leiriympäristö oli monelle entuudestaan tuttua, jossa uudet kasvot, ensimmäistä kertaa mukana olleet toivat miljööseen uudenlaista säpinää ja ystävyyttä.

Oliko ohjelmaakin?

Aamut aloitettiin perinteisesti aamujumpilla, joissa jokaisessa oli omanlainen teemansa. Näihin sisältyi ”hikiliikuntaa”, mielikuvitustarinoita sekä eläinten lailla liikehdintää ja ääntelyä. Torstaiaamuna valmistauduttiin olympialaisiin hierontahetken avulla. Aamupäivisin oli tarjolla lenkkeilyä halukkaille, ja ohjelmanumerot painottuivat iltapäiviin ja iltoihin. Ohjelmassa oli mm. perinnepelejä, suurmestaruuskisat, juttupiirit, olympialaiset sekä savusauna-, makkaranpaisto- ja lettuilta. Uutena iltaohjelmanumerona oli suuren suosion saavuttanut naurubingo, sekä Sompalan oma musiikkikilpailu, joka mukaili Elämäni biisi- televisio-ohjelmaa.

Mistä siellä puhuttiin?

Viikkoon sisältyi syvällisiä keskusteluja sekä vertaistukea, jonka lisäksi nauroimme vatsat kippurassa ja kyyneleet silmissä. Ulkona vietettyjen päivien lomassa nautimme hyvistä säistä ja upeista maisemista. Näissä puitteissa oli helppoa irtautua arjesta ja nauttia mahtavasta seurasta. Nautimme hyvästä ruuasta, yhdessäolosta ja monista keskusteluista, viikko antoi paljon arvokkaita muistoja kokemuksineen.

Säilyikö sopu?

Koko porukka oli täysillä, ja hyvillä mielin mukana. Mukava ja iloinen yhteishenki valtasi heti lähtiessä koko bussin ja jatkui yhtä hyvänä koko viikon ajan, joten oikein iso kiitos ja tiukka halaus kaikille mukana olleille.

Kuka raportoi?

Leirivastaava Riitta Virenius.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut