Moron meirän kekkerit Orivedellä: TT-ajoja muisteltiin

14.8. 12:00

Koska juhlat olivat ja missä?

Oriveden Onnistaipaleella lauantaina 21.5.2022.

Mitä te juhlitte?

Muisteltiin Oriveden TT-ajoja vuosilta 1956–1957, jotka ajettiin Onnistaipaleen ”Kolmioradalla”. Mukana tapahtumassa ajaneita ja asiasta kiinnostuneita. Järjestäjänä Oriveden Moottorikerho ja Suomen Veteraani Kilpamoottoripyöräkerho.

Oliko ohjelmaakin?

Kokoonnuttiin Oriveden TT-ajojen entiselle varikolle eli Kujalan riihelle. Mukana olivat TT-ajajat Timo ja Topi Vainio sekä Yrjö Kylmälä, oman aikakautensa Oriveden ”nuoret vauhtiveikot” ja heidän hienot tarinansa. Paikalla oli myös oman aikansa tyylikäs ja hienosti Orivedellä entisöity TT-pyörä AJS 7R -56. Tarinoinin jälkeen kierrettiin jalkaisin ”Kolmiorata”, jonka pääsuora oli aikanaan kantatietä 66, joka suljettiin kilpailulähtöjen ajaksi.

Mistä puhuttiin?

Muisteltiin sen aikaista isoa kesätapahtumaa Orivedellä, jossa oli vuonna 1957 katsojia lähes 3000. Entiset TT-ajajat ajoivat jälleen radan tiukinta kaarretta ”Aimon hauenleukaa” ja sitä seuraavaa jyrkkää mäkeä kohti Onnistaipaleen kylänraittia.

Kerrottiin tarinoita kilpailujen ajalta, kuten erään runsaslapsisen perheen isännän lausumaa ” Akat ja kakarat pirttiin, viissataset tulee”.

Mukana ollut tamperelainen muisteli, kuinka he olivat viimeiset lähtijät isänsa kanssa varikolta kesällä 1957, kun sieltä piti etsiä heidän Volkswagenin kadonneita avaimia.

Säilyikö sopu?

Sopu säilyi hienosti, kun Oriveden vauhtihistoriaa muisteltiin keväisessä säässä.

Kuka raportoi?

Kari Rannanautio

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut