Moron meirän kekkerit Vesilahdella ja Nokialla: Retkeläiset tutustuivat kahteen kirkkoon

14.5. 4:00

Koska juhlat olivat ja missä?

23.4.2022 oli Pirkkalan Pappilan tiimin järjestämä retki Vesilahdelle ja Tottijärvelle.

Mitä te juhlitte?

Pappilan taidetapahtumat ovat jo 10 vuoden ajan olleet Pirkkalassa. Tänä vuonna laajennettiin reviiriä naapurikuntiin. Oli juhlaa jo päästä retkelle!

Oliko ohjelmaakin?

Kohteet olivat Vesilahden kirkko sekä Tottijärven kirkko. Reissuun kuului myös hyvä kahvihetki Vesilahden Lounas-Ravintola Kesonkulmassa. Antoisan historiakatsauksen Vesilahden kirkon vaiheisiin meille mahdollisti Harri Henttisen vaikuttavat tarinat. Vesilahden kirkossa huokuu historia. Kirkko on kaunis, ja niin maalauksiin kuin rakenteisiin on löydetty edulliset ratkaisut. Tottijärven kirkon esitteli kirkkoneuvoston varapj. Pirkko Pihlajamaa.

Mistä siellä puhuttiin?

Kuuluiko Pirkkala ensin Vesilahteen vai toisinpäin? Kirkkorakennuksia ihasteltiin ja vertailtiin niitä Pirkkalan omiin kirkkoihin. Katolinen aika on Vesilahdella vaikuttanut, ja siitä ajasta tarinoita Harri meille kertoi. Oli jalkapuu, oli häpeäpenkki ja nurkkaankin joutui.

Säilyikö sopu?

Hyvällä mielellä kaikki olivat. Retken anti oli hyvä, kiitos Harrin ja Pirkon esittelyjen. Pitivät mielenkiinnon tapissa koko esittelyjen ajan. Matkalla myös keskusteltiin ja saatiin kuulla matkalaisten tarinoita. Seuraavaa reissua odotetaan. Syksyllä on vuorossa Ylöjärvi ja Kangasala.

Kuka raportoi?

Anita Ranta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut