Moron meirän kekkerit Tampereella: Clasun riemuylioppilaat juhlivat - Kekkerit - Aamulehti

Moron meirän kekkerit Tampereella: Clasun riemuylioppilaat juhlivat

19.12.2021 10:00

Missä juhlat olivat ja koska?

Juhlat aloitettiin Clasulla (Klassillisella lukiolla) ja sitten jatkettiin Finlaysonin palatsissa. Päivä oli 27. marraskuuta 2021.

Mitä te juhlitte?

Vuosien 1970 ja 1971 Clasun ylioppilaat pääsivät vihdoinkin viettämään riemuylioppilasjuhlaansa. Korona oli estänyt juhlat sekä keväällä 2020 että 2021, joten nyt pidimme kahden vuosikerran tapaamisen yhdessä. Vaikka korona viivytti, niin se ei kuitenkaan pystynyt katkaisemaan vuosikymmenten arvokasta perinnettä.

Oliko ohjelmaakin?

Tutustuimme Klassillisen lukion uusittuihin tiloihin sekä koulun historiaan ja nykyisyyteen. Oppaanamme oli riemuylioppilas Pasi Takala, joka on vuosina 1981 - 2021 isännöinyt jo lähes 200 luokkakokousta. Kävimme myös kirjakauppaa, sillä monelta puuttui vielä teos Clasu – elämän paalupaikka (2020). Riemuylioppilaiden perinteitä noudattaen keräsimme osallistujilta rahaa stipendeihin, jotka jaettiin kolmelle Clasun tämän syksyn ylioppilaalle. Koululta siirryimme Finlaysonin palatsiin ruokailemaan ja illanviettoon. Vilkkaan ja veljellisen keskustelun ohessa jotkut innostuivat jopa lausumaan runoja – tietysti kirjailija-rehtorimme Eino Arohongan oppien mukaan.

Mitä siellä puhuttiin?

Puhuimme vuosien 1970 ja 1971 Clasun ylioppilaista. Luokittain ja aakkosjärjestyksessä kaikki käytiin läpi. Ketään ei unohdettu. Läsnä olevista iloittiin ja poissa olevia kaivattiin. Muistelimme keskuudestamme poistuneita luokkatovereitamme ja opettajiamme ja pidimme heitä kunnioittaen hiljaisen hetken teologimme Lasse Östringin muistosanojen jälkeen. Kahdeksan tunnin yhdessäolon aikana isossa miesjoukossa puhetta riitti niin tieteen, taiteen kuin huumorinkin alalta. Rangaistukset, luokalle jäämiset, Clasun kova kuri, poikien tekemät kolttoset, urheilusaavutukset ja tietysti entisajan opettajat nousivat riemuylioppilaiden puheisiin. Entisajan koulua muisteltaessa nauru ainakin maittoi riemuylioppilaille.

Säilyikö sopu?

Sopu säilyi erittäin hyvin. Verae amicitiae sempiternae sunt. Todelliset ystävyyssuhteet ovat ikuisia. Sen me opimme jo koulussa, ja se pätee edelleen klassikoiden kesken.

Kuka raportoi?

Riemuylioppilas Pasi Takala.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut