Moron meirän kekkerit: Bussi kuljetti retkeläiset Näsijärven ympäri - Kekkerit - Aamulehti

Moron meirän kekkerit: Bussi kuljetti retkeläiset Näsijärven ympäri

20.11. 10:00

Koska juhlat olivat ja missä?

12.10.2021 juhlimme kiertämällä bussilla Näsijärven.

Mitä te juhlitte?

Juhlimme sitä, kun Pirkanmaata pitkin poikin -bussiretket saavutti viiden vuoden virstanpylvään ja 150 toteutuneen retken rajan. Mukana oli mittava joukko pirkanmaalaisten yhdistysten matkavastaavia ja muutama matkailuyrittäjä, yhteensä 54 henkilöä.

Oliko ohjelmaakin?

Päivän ensimmäinen kohde oli Tampereen Kovakivi Kurussa. Tapani Elomaan opastaessa näimme harmaan graniitin louhimon ja työstöä ratikan rotvalliksi. Rasin Tuvan munkkikahvien jälkeen Marttisen pappilassa koimme uutuusohjelman Pirkanmaa kuvin, sanoin ja sävelin. Lounas oli Rajaniemessä, ja sitten Virtain keskustaajaman kierroksella meitä opasti kaupungin elinkeino-expertti Tiina Perämäki. Tämän jälkeen tutustuimme Visuveden teollisuusalueen entisyyteen ja nykypäivään yrittäjä Jouni Nesteen johdolla. Hienon retkipäivän päätteeksi vierailimme vielä Teiskon Viinissä.

Mistä siellä puhuttiin?

Puhuttiin siitä, kuinka merkittävää työtä yhdistysten matka-aktiivit joukkoja retkille innostaessaan tekevät. Retket tarjoavat kaivattua virkistystä ja yhteisöllisyyttä arjen vastapainoksi erityisesti ikäihmisille. Monesta suusta todettiin myös se, kuinka omasta kotimaakunnasta löytyy paljon katsottavaa ja koettavaa, eikä tarvitse maan ääriin lähteä.

Säilyikö sopu?

Innostuksen ilmapiirissä mentiin, eikä riidankylväjiä ollut matkassa.

Kuka raportoi?

Retkivetäjä Juhani.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut