Moron meirän kekkerit Tampereella: Mielenterveystoipujien omaiset saivat toivoa - Kekkerit - Aamulehti

Moron meirän kekkerit Tampereella: Mielenterveystoipujien omaiset saivat toivoa

11.11. 3:00

Koska juhlat olivat ja missä?

Perjantaina 8.10. Vuores-talossa.

Mitä te juhlitte?

Valtakunnallista mielenterveysomaisten päivää, jota vietetään vuosittain 9. lokakuuta eli Ilonan päivänä. Yhteisöllisyyttä, vertaisuutta ja toivoa. Kaikkiaan meitä oli nelikymmenpäinen joukko.

Oliko ohjelmaakin?

Näyttelijä Talvikki Eerola esitti Tampereen ensi-iltana Mihin katosit? -näytelmänsä, joka kertoo siitä, miltä tuntuu, kun läheinen on psyykkisesti sairas. Tämän jälkeen muusikko Jonna Maria soitti muutaman kappaleen ukulelella säestäen. Kahvien jälkeen palkittiin mielenterveystyössä ansioituneita henkilöitä. Sillanrakentajat palkinto ojennettiin Sinikka Särkälle, joka on kuvassa keskellä. Lukko ja avain -palkinnon sai Tuula Harjumäki. Kuvassa ovat myös FinFami Pirkanmaan hallituksen puheenjohtaja Klaus Lehtinen, toiminnanjohtaja Oili Huhtala ja hallituksen varapuheenjohtaja Birgit Viikari.

Mistä siellä puhuttiin?

Vaikka omaisten asemaa pitää parantaa mielenterveys- ja päihdepalveluissa, on omaisten asemassa tapahtunut edistystäkin vuosikymmenten aikana. Omaisten kokemusasiantuntijuutta arvostetaan jopa siinä määrin, että he ovat osallistuneet sairaalan ja avohoidon johtoryhmiin.

Säilyikö sopu?

Tottahan toki.

Kuka raportoi?

Viestintäkoordinaattori Emma.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut