Moron meirän kekkerit Vesanolla: AVH-yhdistys retkeili Sompalassa - Kekkerit - Aamulehti

Moron meirän kekkerit Vesanolla: AVH-yhdistys retkeili Sompalassa

21.10. 3:00

Koska juhlat olivat ja missä?

Pirkanmaan AVH-yhdistyksen jäsenien ja heidän läheisten kanssa olimme 9. - 13.8.2021 viettämässä elokuista viikkoa Pohjois-Savon, Vesannolla Sompalan Leirikeskuksessa. Matkasimme leirille bussilla, osa saapui omilla autoilla. Leirillä leirivastaavan kanssa toimivat fysioterapeutti- ja sosionomiopiskelija, sekä kaksi fysioterapeuttia, mukana oli nuori vertaisohjaaja.

Mitä te juhlitte?

Leiri on kerran kesässä ja pääsimme jälleen Sompalan upeisiin maisemisemiin. Siinä oli juhlaa kerrakseen. Leiriympäristö oli monelle entuudestaan tuttua, jossa uudet kasvot, ensimmäistä kertaa mukana olleet toivat miljööseen uudenlaista säpinää ja ystävyyttä.

Oliko ohjelmaakin?

Aamut aloitimme hyvällä jumppa- ja venytystuokiolla ja aamupalan jälkeen lenkkeiltiin luonnonkauniissa maastossa. Leiri Olympialaisissa kisattiin joukkueittain, joissa kilpailuhenkisyys pääsi valloilleen. Perinnelajien, sekä tulokaslajien saappaanheiton ja frisbeegolfin parissa. Suoritimme rastirataa erilaisten tehtävien kera, tietoa, taitoa ja muistia, sekä tasapainoa kartuttaen. Pelasimme monet kierrokset mölkkyä, boccia ja petankkia. Parina iltana istuimme nuotiolla grillikatoksessa, kera nuotiomakkaroiden ja -lättyjen, sekä kitaran säestyksellä laulaen. Eräänä ilta järjestimme suosion saavuttaneen Sompalan oman musiikkikilpailun, joka mukaili Elämäni biisi- televisio-ohjelmaa. Iltaohjelmassa oli myös kierros pingon pelaamista, tosin ilman panoksia, mutta hauskaa oli. Saunominen ja uinti kuuluivat tietysti joka päivä ohjelmaan, sekä monelle uusi kokemus leirillä oli savusauna ilta.

Mistä siellä puhuttiin?

Viikko antoi paljon arvokkaita muistoja kokemuksineen. Nautimme hyvästä ruuasta, yhdessäolosta ja monista myös syvällisistäkin keskusteluista, ihanat tarinat, kokemukset leiriläisten kuntoutuspolkuihin liittyen, joita saimme kuunnella. Läheisille pidetyt omat keskustelutuokiot olivat antoisia ja arvostettuja muun leiriohjelman keskellä. Koko porukka oli täysillä, ja hyvillä mielin mukana.

Säilyikö sopu?

Mukava ja iloinen yhteishenki valtasi heti lähtiessä koko bussin ja jatkui yhtä hyvänä koko viikon ajan. Olisimme mielellään viettäneet toisenkin viikon, joten oikein iso kiitos ja tiukka halaus kaikille mukana olleille.

Kuka raportoi?

Ritva.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut