Moron kekkerit Sastamalassa: Sovittelijat tutustuivat Tyrvään Pappilaan - Kekkerit - Aamulehti

Moron kekkerit Sastamalassa: Sovittelijat tutustuivat Tyrvään Pappilaan

10.10. 10:00

Koska juhlat olivat ja missä?

Sovittelijoiden syysretki Sastamalaan 11.9.2021

Mitä te juhlitte?

Yhdessä oloa työajan ulkopuolella. Perinteisesti olemme tehneet retkiä Pirkanmaalla eri kohteisiin.

Oliko ohjelmaakin?

Ohjelma oli kattava. Saimme viettää hyvän kulttuuripäivän oppaamme Jari Anderssonin johdolla. Tyrvään pappilan ja sen upeat puistoalueet sekä kuuluisa Pappilan brunssi kuului ehdottomasti ohjelmaan. Samoin Kulttuuritalo Jaatsi, joka on ollut Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti. Talolla on merkittävä historia, josta oppaamme kertoi.

Jaatsin puiston luonnonkiveen on upotettu laatta "Kalevaisen kansan suuri kuvaaja Akseli Gallen-Kallela kasvoi kehdosta mieheksi näillä kunnahilla". Jaatsin puistossa on Akseli Gallen-Kallelan pronssiin valettu näköispatsas. Lisäksi kävimme Pukstaavissa sekä viereisessä Funkkis-talossa.

Mistä siellä puhuttiin?

Matkan anti oli meille todella merkittävä. Tyrvään Pappilan uudet omistajat olivat luoneet merkittävän keitaan. Maamme merkittävä taiteilija Akseli Gallen-Kallela oli ollut Jaatsissa 3 vuotta aina 19 vuotiaaksi. Jarille kerroimme sovittelusta ja hän meille lasten- ja nuorten tilanteesta. Vuorovaikutus oli hyvää ja antoisaa.

Säilyikö sopu?

Sovittelijat ovat hyvin sopuisa, iloinen ja keskusteleva ryhmä. Vapaa-ajan tapahtumista ammennamme voimavaroja arkeen. Korona rajoitti osallistujamärän 10 hengen ryhmäksi.

Kuka raportoi?

Anita Ranta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos