Moron meirän kekkerit Virossa - Kekkerit - Aamulehti

Moron meirän kekkerit Virossa: 75 vuotta siitä, kun Suomen-pojat onnistuivat Emajoella hetkeksi pysäyttämään suuren itäisen naapurin panssariarmeijan etenemisen

9.11.2019 2:00

Koska juhlat olivat ja missä? Tarton lähistöllä Pilkan muistomerkillä oli 14.9.2019 Suomen-poikien Emajoen taistelun muistotapahtuma.

Mitä te juhlitte? Oli kulunut 75 vuotta siitä, kun Suomen-pojat onnistuivat Emajoella hetkeksi pysäyttämään suuren itäisen naapurin panssariarmeijan etenemisen.

Oliko ohjelmaakin? Jokialuksella tehdyllä menomatkalla tallinnalainen historioitsija Peep Pillak piti esitelmän Suomen-pojista. Suomen-poika, kohta 96 vuotta täyttävä Hans Karro kertoi sotatoimistaan Viipurinlahdella ja Kannaksella sekä elämästään kotimaahan paluun jälkeen. Puolustusasiamies Antti Hauvala laski muistomerkille Suomen puolustusvoimien ja alla mainittu raportoija Vapaussodan Perinneliiton kukkalaitteen.

Mistä siellä puhuttiin? Puheet koskettelivat lähinnä miespolven takaisia kovia aikoja sekä Viron ja Suomen kohtalonyhteyksiä ja yhteistyötä.

Säilyikö sopu? Sota-aikoja muisteltiin kaikessa rauhassa ja ilman soraääniä. Rauhantilan toivottiin jatkuvan.

Kuka raportoi? Markku Rauhalahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: