Kaupallinen yhteistyö

Yhdistimme silmälääkärin ja optikon osaamisen – Kaihista, kuivista silmistä tai jopa silmälaseista voi päästä eroon

Pieni kirurginen silmäsairaala ÖGA on pieni, inhimillinen sekä paikallinen sairaala ja juuri siksi alallaan aivan uudenlainen paikka.

Yhdistimme silmälääkärin ja optikon osaamisen – Kaihista, kuivista silmistä tai jopa silmälaseista voi päästä eroon

ÖGAn huipputiimin muodostavat silmäkirurgi Tero Pajari, vastaanottohoitaja Emilia Aro, sairaanhoitaja Jaana Aaltonen ja optikko Tuire Laakso.

Mistä ruotsalainen omistus on tähän taloon tullut? Kysymys on silmäkirurgi Tero Pajarille tuttu.

– Ei mistään. Vaikka nimi ja logo edustavatkin pohjoismaista designia, tämä on täysin pirkanmaalainen silmäsairaala. Pieni, inhimillinen ja paikallinen, hän vastaa hymyillen.

Oman sairaalan lisäksi Pajari on toteuttanut myös haaveensa hyvästä tiimistä.

– Vaikka olenkin perustaja, olemme tiiminä suunnitelleet tiloja, jotta tämä tuntuu meille kaikille omalta, hän luonnehtii sairaanhoitaja Jaana Aaltosen, optikko Tuire Laakson ja vastaanottohoitaja Emilia Aron osallisuutta.

Pajari tietää kokemuksesta, mitä eroa on suurella ja pienellä sairaalalla.

– Pienen silmäsairaalan ytimenä on ajatus siitä, että täällä on kiva olla käydä. Ihminen on aina keskiössä.

ÖGA tarjoaa laajat silmäpalvelut ja on samalla toteuttanut myös oman mallinsa silmälääkärin vastaanotosta. Siinä korostuu kahden silmäammattilaisen, optikon ja silmälääkärin, yhteistyö.

– Perusvastaanotollamme optikko tutkii ensin näön ja sen jälkeen silmälääkäri tutkii silmän terveyden. Yhdellä käynnillä asiakas saa siis kahden ammattilaisen arvion tilanteesta, ja molemmat ammattilaiset puolestaan saavat tukea toistensa toiminnasta.

Lisätutkimuksia voidaan tehdä jopa samana päivänä ja samalla käynnillä tai viimeistään muutamien päivien kuluessa.

– Voimme tarjota silmälääkärille myös kiireellisiä aikoja.

Erilaiset mittaukset kuuluvat luonnollisesti myös palveluihin.

– Silmänpainetautihan on nykyisin lähes kansantaudin luokassa. Pelkkä silmänpainemittaus ei kuitenkaan vielä kerro itse silmänpainetaudista kovinkaan paljon, vaan silmän terveyttä on syytä selvittää enemmän, Pajari linjaa.

Esitutkimus on aina tärkein vaihe, jolloin etsitään sopivin ratkaisu haluttuun tavoitteeseen, silmäkirurgi Tero Pajari korostaa. Sairaanhoitaja Jaana Aaltonen laittaa leikkaussalia 
kuntoon.

Esitutkimus on aina tärkein vaihe, jolloin etsitään sopivin ratkaisu haluttuun tavoitteeseen, silmäkirurgi Tero Pajari korostaa. Sairaanhoitaja Jaana Aaltonen laittaa leikkaussalia kuntoon.

Silmäsairaalan leikkaustoiminta on perustajansa kokemuksen myötä hyvin vahvaa.

–Teemme kaihi- ja linssileikkauksia joka viikko. Työhömme kuuluvat myös silmäluomien operaatiot aina pienistä näpyistä suurempiin asentokorjauksiin ja vammojen korjauksiin saakka.

Leikkauksella voidaan olennaisesti vaikuttaa silmälasien vahvuuteen tai sen myötä voidaan jättää lasit jopa kokonaan pois. Tällöin leikkauksessa poistetaan mykiö ja tilalle laitetaan yksilöllisesti valittavissa oleva tekomykiö.

Linssileikkaus vastaa kaihileikkausta, ja tämä toimenpide voidaan tehdä Pajarin mukaan jo ennen kaihin kehittymistä.

– Harmaakaihi kohtaa meitä kaikkia, jos vain ikää tulee tarpeeksi, ja se hoituu vain leikkauksella. Kun ihminen lähestyy 50 vuoden ikää, on turha lähteä hiomaan sarveiskalvoa, koska korjaus voidaan tehdä mykiötasolla silmän sisällä.

Uutta Tampereella on ÖGAn kuivasilmäklinikka, joka tuo helpotusta koko Pohjolassa yleiseen vaivaan, kuivasilmäisyyteen.

– Optikko tutkii silmien kuivuusastetta keratografi-laitteella ja antaa yksilölliset hoito-ohjeet jatkoa varten. Lisäksi käytössämme on luomien intensiiviseen lämpöhoitoon tarkoitettu Thermoflo-laite. Kolmen hoitokerran jaksolla voi saada helpotusta oireisiin jopa vuoden ajaksi, Pajari kertoo Tampereen ensimmäisestä kuivasilmäklinikasta.

ÖGA Pieni kirurginen silmäsairaala

– ÖGA sijaitsee Tampereella uusissa tiloissa osoitteessa Kauppakeskus Ratina, Ratinan Kulma 3. kerros.

– Asiakas on kaiken toiminnan keskiössä. Toimenpiteet tehdään aina terveyttä ja silmän toiminnallisuutta edistäen uusimmilla laitteilla.

– Kaikkiin operaatioihin pääset nopeasti.

– ÖGAn perustaja Tero Pajari on tamperelainen silmäkirurgi ja silmätautien erikoislääkäri.

– Tiimiin kuuluvat lisäksi sairaanhoitaja, optikko ja vastaanottohoitaja.


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio