Kaupallinen yhteistyö

Työkykyä ja hyvinvointia!

Toistakymmentä vuotta kestänyt työ tutkijana ja teollisoikeuspäällikkönä antoi tekniikan lisensiaatti ja funktionaalisen lääketieteen asiantuntija Paula Heinoselle loistavan perustan ymmärtää ravitsemuksen, suolistoterveyden ja biokemiallisten prosessien välisiä yhteyksiä.

Kuva: PRO HEALTH OY
Työkykyä ja hyvinvointia!

TAMPERE-TALOSSA HUHTIKUUSSA puhuvan Paula Heinosen henkilökohtainen palo funktionaaliseen lääketieteeseen syttyi 2000-luvun alussa, jolloni hän sairastui työperäiseen astmaan. – FLT vie mukanaan, koska se on loogista ja kokonaisvaltaista. Funktionaalisen lääketieteen mukaan kaikki kehon elinjärjestelmät ovat toisistaan riippuvaisia, mikä on mielestäni itsestäänselvyys, Paula Heinonen arvioi.

Ville Kulmala

Funktionaalinen lääketiede tarjosi tähän luontevan, kokonaisvaltaiseen ajatteluun perustuvan jatkon. Palo funktionaaliseen lääketieteeseen syttyi minussa 2000-luvun alussa sairastuttuani työperäiseen astmaan, joka tuhosi terveyteni lähes täydellisesti.

– Lisäksi olin lapsesta lähtien kärsinyt toistuvista migreenikohtauksista, allergiasta ja atopiasta sekä toistuvista poskiontelo- ja keuhkoputkentulehduksista, Heinonen kuvailee.

Tietoa ympäri tellusta

Heinonen onnistui parantamaan itsensä ja pääsi eroon edellä mainituista kroonisista terveysongelmista. Hän on siitä lähtien perehtynyt funktionaaliseen lääketieteeseen esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa.

– FLT vie mukanaan, koska se on loogista ja kokonaisvaltaista. Funktionaalisen lääketieteen mukaan kaikki kehon elinjärjestelmät ovat toisistaan riippuvaisia, mikä on mielestäni itsestäänselvyys, Paula Heinonen arvioi.

Yrittäjänäkin on takana jo kaksi vuosikymmentä

Heinonen on valmistunut soveltavan mikrobiologian, soveltavan biokemian ja teollisuustalouden diplomi- insinööriksi vuonna 1986. Jatko‐opintoina hän on suorittanut tekniikan lisensiaatin tutkinnon pääaineina soveltava mikrobiologia, biotekniikka ja elintarviketeknologia sekä ammatillisena sivuaineena teollisoikeudet. Ammatilliselta koulutukseltaan Heinonen on Euroopan patentti‐asiamies.

–Valmistuttuani diplomi-insinööriksi toimin tutkijana viiden vuoden ajan kansainvälisessä biotekniikka‐ ja ravitsemusalan yhtiössä. Seuraavat kahdeksan vuotta toimin teollisoikeuksien parissa ja vastasin tutkimuksen suojaamisesta muun muassa ravitsemuksen, geenitekniikan ja entsymologian sekä terveysvaikutteisen ravinnon alalla samassa yhtiössä. Vuonna 1997 perustin koulutus- ja konsultointiyritys Pro Health Oy:n, Heinonen kertoo.

Siitä lähtien Heinonen on kouluttanut ja luennoi nut kymmenille tuhansille ihmisille työhyvinvoinnista, ravitsemuksesta ja erilaisista terveysongelmista ympäri Suomea niin yrityksissä kuin yleisötilaisuuksissakin. Tampere-talon tilaisuudessa 12. huhtikuuta kuullaan vinkkejä, joilla voimme hyvin ja jaksamme töissä seuraavat 100 vuotta.

100 vuotta työkykyä ja hyvinvointia

100 vuotta työkykyä ja hyvinvointia -tilaisuus Tampere-talon Isossa salissa torstaina 12.4. klo 17.30–21.00.


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio