Kaupallinen yhteistyö

Saisiko olla virkistyspäivä kymmenelle, sadalle vai tuhannelle?

Kauppi Sports Center on uusi tapahtumien, hyvinvoinnin ja liikunnan kampus Tampereella sekä laatuaan monipuolisin Suomessa. Piti tehdä kuplahalli tenniskentälle, mutta tulikin 17 000 neliömetriä tiloja monenlaiselle urheilulle, kuntoilulle ja liikunnalle sekä puitteet jopa tuhannen osallistujan juhlille ja tapahtumille.

Saisiko olla virkistyspäivä kymmenelle, sadalle vai tuhannelle?

Alkuvuonna ovensa Tampereella avannut Kauppi Sports Center on monipuolinen tapahtumien, hyvinvoinnin ja liikunnan tyyssija, jossa onnistuu vaikkapa rikassisältöinen yrityksen virkistyspäivä.

Kun tämä kaikki tapahtui nopeasti Tampereen yliopistollisen sairaalan rakennustyömaiden takana Kaupissa, eipä ihme, että Suomen monipuolisimman hyvinvointi- ja liikuntakeskuksen, Kauppi Sports Centerin, nouseminen Pirkanmaalle on vieläkin monelle ihan uusi juttu.

– Aluksi tosiaan oli tarkoitus tehdä kuplahalli, mutta ajatus kehittyi ja ja hanke laajeni, Sporty World Oy:n markkinointijohtaja Kati Ahonen naurahtaa.

– Talo valmistui puolessa vuodessa ja avasi ovensa viime tammikuussa, eikä paikka varmaankaan ole vielä edes kaikkien tamperelaisten tiedossa, Ahonen arvelee.

Aktiivinen liikuntaväki urheiluseuroista ja kouluista alkaen on ottanut tilat kovaan käyttöön, mutta myös yrityksille ja muille työyhteisöille on tullut hyvä mahdollisuus järjestää toimintaa ja tapahtumia niin omalle henkilökunnalle kuin sidosryhmillekin.

– Itse ajattelen, että ”you name it”, kaikki on mahdollista, keskuksen toiminnan vetäjä, manager Saara Eskola tiivistää.

– Työpaikkojen tyky- ja tyhy-päivät, hyvinvointi- ja virkistystapahtumat, messut, gaalat, illalliset ja juhlat, Eskola listaa.

– Yksityiskäyttöön voi varata koko kampuksen tai sitten vain valita tiettyjä tiloja. Suurin tähän mennessä järjestetty tilaisuus on ollut tuhannen osallistujan strategiapäivä, joka on sisältänyt osallistujilleen virallisen osuuden lisäksi aktiviteettejä sekä juhlan.

Kaupin maastojen ja ulkoilualueen yhteyteen noussut keskus laajenee luontevasti sisätiloista läheisen metsän ja vesistön tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Omassa mittaluokassaan järjestettiin kesällä 2 000 osallistujan lasten pesäpalloleiri.

– Salit, kentät ja neuvottelutilat otettiin silloin käyttöön. Ruokailut voitiin järjestää aamupalasta iltapalaan saakka isoilla kentillä, Eskola kertoo järjestelyistä.

Yritysten virkistyspäivän kokous- ja liikuntaosuuksien oheen sopii hyvinvointiin, jaksamiseen, palautumiseen ja ravintoon liittyviä luentoja. Päivään voi liittyä myös valmennusta ja testausta kehon koostumuksen mittaamisesta kuntotesteihin asti.

– Monenlaisten liikuntapaikkojen lisäksi meiltä löytyy myös monenlaisia liikuntavälineitä sekä itseltämme että yhteistyökumppaneiltamme. Meillä on myös kumppanuus- ja asiantuntijaverkosto käytössämme.

Aktiiviset ja liikunnalliset hyvinvointipäivät voivat kestää puoli päivää tai koko päivän. Keskuksen päivittäinen toiminta mahdollistaa 60–100 osallistujan tilaisuuksien järjestämisen vaikka heti.

– Meillä on laaja liikuntaohjaajarinki sekä luennoitsijaverkosto. Ammattilaisemme ovat aina sekä asiakaspalvelun että liikunnan osaajia, Eskola korostaa.

Tarjolla olevien liikunta- ja urheilulajien kirjo on sanalla sanoen valtava sekä sisällä että ulkona. Ehkä sittenkin helpompi tapa kuvailla tätä monipuolista paikkaa on todeta se, mitä Kaupissa ei ole: jäähallia eikä uimahallia.

– Silti taitoluistelijatkin tulevat tänne harjoittelemaan, Eskola naurahtaa.

– Tapahtuman tai tilaisuuden liikunnallisen osuuden lajivalinnassa voidaan huomioida osallistujien ikä ja liikunnalliset tottumukset. Rohkeimmille osallistujille suodaan mahdollisuus kokeilla jotain ihan uutta.

Kaupin maastoissa on mahdollisuus järjestää vaikkapa Amazing race -tyyppinen rastilta rastille kisa.

– Kaupin laavukaan ei taida olla edes tamperelaisille tuttu juttu, mutta sellainenkin täältä maastoista löytyy, Eskola vinkkaa.

Lisäksi Kaupin maastot tarjoavat upeat hiihtomahdollisuudet talvella ja vastaavasti puitteet polkujuoksutapahtumille sulan maan aikana.

Kauppi Sports Center panostaa myös liikunnan erityistarpeisiin huomioimalla seniori-ikäiset liikkujat, erityislapset ja liikuntarajoitteisten kuntoilijoiden mahdollisuuden liikkua turvallisessa ympäristössä.

Kaupin hyvinvointi- ja liikuntapalvelut ovat myös hyvin saavutettavissa.

– Olemme helposti tavoitettavissa lyhyen matkan päässä keskustasta, sillä Kauppiin on hyvät julkiset liikenneyhteydet ja alueella on lisäksi runsaasti paikoitustilaa, Eskola kuvailee.

Koripallotrampoliinilla voi tehdä aivan uudenlaisia suorituksia ja onnistua vaikkapa donkkauksessa.

Koripallotrampoliinilla voi tehdä aivan uudenlaisia suorituksia ja onnistua vaikkapa donkkauksessa.

Trampoliinipuisto, kiipeilykeskus ja kuntosali samassa paikassa

Kauppi Sports Center palvelee monen ikäisiä ja kaiken kuntoisia liikkujia – onpa sitten tavoitteena edetä nopeammin, pidemmälle, korkeammalle tai peräti rohkeammin. Tämä voi tapahtua myös leikkien ja pelien sekä seikkailujen hengessä.

Trampolin Park Wild on kiipeilykeskus ja trampoliinipuisto sekä aikuisille että lapsille. Tiloissa kohoavat Tampereen korkeimmat kiipeilyseinät, minkä lisäksi haastetta antavat boulderointi, suuri trampoliinialue ja taitoharjoittelutila.

Matalilla korkeuksilla tapahtuvassa boulderoinnissa on reittejä helpoista haastaviin sekä lastenseinä. Taitoharjoittelualueella voi treenata temppuja kuivalla maalla ennen trampoliineille menoa.

Trampoliinialueella on yhdeksän olympiatrampoliinia, airbag, freestyle-alue, koripallo- ja polttopalloalue, kaksi donkkaustrampoliinisuoraa, kaksi pitkää trampoliinisuoraa ja airwalk-seinä.

Suomen monipuolisin kuntosali Well Gym Tampere tarjoaa Kauppi Sports Centerin suojissa runsaan valikoiman nykyaikaisia laitteita ja välineitä. Näiden lisäksi toiminnallisen harjoittelun tila, painonnostotila, pilateslaitteet, kamppailutila ja juoksusuora mahdollistavat monipuolisen harjoittelun.

Manager Saara Eskolaa lämmittää erityisesti urheiluvaikuttaja Hjallis Harkimon kommentti uudesta kuntosalista:

– Teillä on täällä Suomen hienoin kuntosali!

Kauppi Sports Center

– Suomen suurin yksityinen hyvinvointi- ja liikuntakeskus Kaupin Urheilupuistossa.

– Tapahtumat, strategiapäivät, tykyt, gaalat, messut

0-1000 hlöä

– Asiantuntijaseminaarit ja -luennoitsijat

– Liikunnaliset synttärit & perhejuhlat Trampolin Parkissa tai vip-saunoilla, 150 paikkainen Linkosuon ravinto.

– Katsomotilaa tuhannelle hengelle

– Neuvottelutiloja 12-80 henkilölle, kaksi 40 hengen saunakabinettia sekä vip-katsomo.


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio