Kaupallinen yhteistyö

Näköislehti kulkee karavaanarien mukana reissussa jopa Kutturaan

Eläkkeellä olevat Markus ja Leena Stüber viettävät vuodessa jopa sata päivää pois kotoa. Paljon liikkuvat karavaanarit seuraavat silti tiiviisti uutisia Pirkanmaalta. Matkalla ollessa sähköinen Aamulehti on side kotiin.

Näköislehti kulkee karavaanarien mukana reissussa jopa Kutturaan

Ylöjärveläisille Markus ja Leena Stüberille on tullut Aamulehti jo yli 50 vuoden ajan. Vuosien aikana pariskunta on kiinnostuneena seurannut lehden muutoksia ja oppinut hyödyntämään uusia lukutapoja. He ovat esimerkiksi seuranneet Aamulehden verkkosisältöjä niin kauan kuin niitä on ollut tarjolla.

Digitaalinen näköislehti on Stübereille erityisen hyödyllinen siksi, että he ovat innokkaita karavaanareita ja matkustavat paljon. Näköislehti kulkee mukana missä vain.

– Matkalla ollessamme Aamulehti on side Pirkanmaalle. Uutisista voimme lukea, mitä kotiseudulla on tapahtunut, Markus kertoo.

Stüberien karavaanariharrastus alkoi, kun he ostivat ensimmäisen asuntovaununsa vuonna 1979. Pariskunnalla oli tapana olla töissä seurakuntansa leireillä, ja matkailuvaunun kanssa lapsiperheen liikkuminen oli helppoa.

– Pienten lasten vuoksi oli mukavaa, että meillä oli yöpymiseen oma paikkamme ja saimme omaa rauhaa, Leena sanoo.

Markus Stüber työskenteli pitkään yrittäjänä, joten karavaanariharrastus sopi hänelle hyvin.

– Ainoat lomailumahdollisuuteni olivat pidennettyjä viikonloppuja. Kun lähdimme liikkeelle autolla ja matkailuvaunulla, olin heti lomalla.

Vuodesta 1999 lähtien Stüberit ovat omistaneet vaunun sijaan asuntoauton. Nykyään he ovat tien päällä jopa sata päivää vuodessa.

Näköislehden tekstiä helppo lukea

Kotona ollessaan Stüberit lukevat sekä paperista Aamulehteä että näköislehteä tablettitietokoneella. Lisäksi heillä on kännyköissään Aamulehden uutissovellus, ja myös Facebook ilmoittaa heille tuoreista uutisista. Markuksen ja Leenan mielestä lehden erilaisille versioille on paikkansa.

– Ei voi sanoa, että paperiversio tai näköislehti on parempi kuin toinen, vaan ne täydentävät toisiaan, Markus tiivistää.

Hän lukee paperilehden aamuisin vasta aamiaisen jälkeen saadakseen keskittyä uutisiin kaikessa rauhassa.

– Aamulehden lukeminen on yksi rutiineistani. En osaa ajatella, millaista olisi olla ilman lehteä. Päivän lehti on koko ajan esillä ja laitamme sen pois vasta, kun tulee uusi.

Leena puolestaan pitää näköislehdestä erityisesti siksi, että hänen näkönsä on heikentynyt. Koska näköislehden tekstiä voi suurentaa, Leena pystyy lukemaan uutisia paremmin tabletin näytöltä kuin paperilta.

– Kaikkein mieluiten luen lehteä sohvalla joko kotona tai asuntoautossa. Nostan jalat tyynyä vasten ja otan tabletin syliin, hän kertoo.

– Päivän mittaan seuraan uutisvirtaa puhelimesta. Se on helppoa, koska tekstiä on vähän. Otsikoiden perusteella voin arvioida, mitä haluan lukea tarkemmin.

Kännykän käytön opetusta ystäville

Stüberit ovat huolehtineet siitä, että heidän tekniset laitteensa toimivat matkoillakin. Heillä on aurinkokenno, joka lataa akkuja, invertterillä he saavat sähköä kahvinkeittimeen ja LA-puhelimella he pitävät yhteyttä matkakumppaneihin muissa asuntoautoissa. Verkkoyhteydestä huolehtii leikkisästi sarvijaakoksi nimetty mobiilitukiasema.

– Sellaista paikkaa ei ole ollut, jossa verkkoa ei olisi löytynyt. Kutturan kylässä, joka on Saariselän lähellä, meidän piti tosin ajaa mäen päälle, jotta kenttä löytyi, Markus muistelee.

Pariskunnan tietotekniset taidot ovat tuttavien tiedossa, joten etenkin Leena saa usein opettaa muille karavaanareille tablettitietokoneen ja älypuhelimen käyttöä.

– Olen huomannut, että kaikki eivät ymmärrä, miten monipuolinen laite kännykkä on. Jos he huomaisivat, millaisia mahdollisuuksia kännykässä on, he ehkä syventyisivät.

Aamulehti ilostuttaa kotona ja matkalla, tilaa tästä kätevästi >>


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio