Hannele Hyödynmaa

Turbulenssia syntyy joka sektorilla, ennen kaikkea työpaikoilla. Työn tekeminen on jo nyt muuttunut valtavasti. Välineet, asenteet, isot muutokset ravistelevat lähes jokaista työpaikkaa isoista pieniin. Johtaminen ja johtamisen tavat eivät ole jääneet tässä kontekstissa vaille ravistelua, päinvastoin. Johtajuus kun on joko kaiken muutoksen jarru tai sen mahdollistaja, sanotaan.

Mielestäni tässä ei ole lähestulkoonkaan koko totuus. Nimittäin, kyllä alaistaidotkin pitää ottaa käsittelyyn sekä johtamiseen liittyvä ja siihen negatiivisesti vaikuttava lainsäädäntö. Ensinnäkin, johtajuuteen on asetettu ylipäätään epäinhimilliset odotukset vs työntekijän vastaavat. Työntekijällä on uskomattoman vahva lain turva ja suoja, sen sijaan yrittäjä/ työnantaja on lähes poikkeuksetta lainsuojaton vaikkapa oikeudessa.

Huonosti käy, jos osuu kohdalle epäsopiva, päihdeongelmainen tai epärehellinen työntekijä. Irtisanomista ei voikaan tehdä tuosta noin, vaikka koko henkilökunta oireilee ja firman taloudellinen tilanne on uhattuna. Tai tietosuoja, joka estää työnantajaa saamasta työterveydestä tietoja esim epäilyistä koskien työntekijän päihteiden käyttöä. Kummallista, että lain mukaan työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvoitetta työntekijän tapaturmasta aiheutuneen sairausloman ajalta, mikäli tapaturman on aiheuttanut työntekijän oma huolimattomuus tai hän on ollut turman sattuessa juovuksissa. Kaunis ajatus, siis tuo palkkaan liittyvä, vaan millä todistat? Työnantajalle kun ei viranomaiset kerro tietosuojaan vedoten mitään. Kun nyt kerran muutosten tuulet puhaltavat, tulisi tähänkin saada aikaan muutosta!

Johtaminen on helppoa silloin, kun kaikki menee hyvin, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja kassavirtaa on kiva katsella. Ongelmat alkavatkin kun kaikki ei menekään hyvin. Mielestäni työpaikoilla pitäisi saada vapaammin sopia omista asioista ja vanhanaikainen vastakkainasettelu johtajiin ja työntekijöihin tulisi heittää romukoppaan. Samassa veneessä sopuisasti soutaen on kovassakin muutosturbulenssissä helpompaa navigoida ja löytää satamaan.


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio