Kaupallinen yhteistyö

Kaipaako pihasi katseenvangitsijaa? Porin huipulta tarjotaan ratkaisuksi kotimaista puutyötä

Porin korkeimmalta paikalta, keskeltä satakuntalaista maalaismaisemaa, kuuluu nikkaroinnin ääniä. Täällä tehdään kotimaisesta puusta suomalaisiin pihapiireihin sopivia pienrakennuksia perheyrityksen voimin.

Kaipaako pihasi katseenvangitsijaa? Porin huipulta tarjotaan ratkaisuksi kotimaista puutyötä

Yksi Puupoikien suosituimmista tuotteista, ”Matin lasimaja”, kruunaa pihan kuin pihan.

Matti Lammela perusti Porin Puupojat vuonna 1991, mutta puun parissa hän on työskennellyt samalla porilaisella kukkulalla jo nelisenkymmentä vuotta.

-Pienestä pitäen olen puun kanssa touhunnut ja niin siihen on sitten syntynyt sellainen vimma, että sen kanssa täytyy edelleen touhuta, Matti kertoo.

Verstaalta löytyvät kehystetyt todistukset suoritetuista puusepän kisälli- ja mestarinäytteistä.

Puuvimma on levinnyt myös muuhun perheeseen. Matin poika Marko Lammela kantaa yrityksessä myyntijohtajan titteliä, tytär Päivi Lammela toimii puolestaan myyntisihteerinä. Kesän kiireisimpinä päivinä on nojattu myös virallisesti jo eläkkeelle siirtyneen perheenäidin kokeneeseen apuun.

Perheyrityksessä on Lammeloiden mukaan omat hyvät ja huonot puolensa. Toisaalta työyhteisöön on vankka luottamus, toisaalta työasioita ei pääse pakoon perheen parissa.

-Jouluna ei ole välttämättä kiire viettämään perhejoulua, vaan viihtyy ihan hyvin kotonaan, Marko naurahtaa.

Matti Lammela rakentaa poikansa Marko Lammelan kanssa suomalaiseen maisemaan istuvia piharakennuksia. Kotimainen osaaminen näkyy vahvasti perheyrityksen tuotteiden muotoilussa.

Matti Lammela rakentaa poikansa Marko Lammelan kanssa suomalaiseen maisemaan istuvia piharakennuksia. Kotimainen osaaminen näkyy vahvasti perheyrityksen tuotteiden muotoilussa.

Ei mitään liukuhihnamökkejä

Vuosien varrella Puupoikien henkilöstön vaihtuvuus on ollut pientä, mutta tuotteiden on pitänyt uudistua. Aikaisemmin verstaalla tehtiin paljon puisia kalusteita.

-Nykyään ihmiset ostavat huonekalunsa Ikeasta, Matti toteaa.

Puupojat kiinnittävät pienrakennuksiensa ulkonäköön ja muotoiluun tarkkaa huomiota.

-Olemme pyrkineet tuomaan piharakennukset tähän päivään, Marko tiivistää.

Mitään Puupoikien tuotteita ei tehdä liukuhihnatuotantona, vaan rakennuksia tehdessä pystytään ottamaan asiakkaiden toiveet ja tarpeet huomioon.

-Laadusta voimme mennä takuuseen, koska teemme kaiken alusta loppuun itse, ovia ja ikkunoita myöten.

Suurin osa puutavarastakin tulee läheiseltä sahalta, jonka voi miltei nähdä verstaan pihalla seistessään. Sahatavarasta tehdään Puupoikien verstaan seinien sisällä valmis tuote, joka sitten lähetetään maailmalle. Tarvittaessa rakennus käydään pystyttämässä vaikka asiakkaan pihaan.

-Rovaniemellä asti ollaan käyty pystyttämässä mökki ja Färsaarille on lähetetty sauna, Marko hymyilee.

Porin Puupojat

– Vuonna 1991 Poriin perustettu perheyritys, joka tekee puisia, kevytrakenteisia pihapiirirakennuksia. Puupoikien valikoimasta löytyy esimerkiksi huvimajoja, saunoja, varastoja ja aittoja.

– Voit tutustua valikoimaan Puupoikien nettisivuilta, tai mennä käymään verstaalla ja näyttelyalueella osoitteessa Liitostie 82, 28220 Pori. Pojat ovat paikalla arkisin klo 8-17 sekä lauantaisin klo 9-13.

– Porin Puupoikien rakennuksia voit bongata paitsi sadoista suomalaispihoista, myös syksyn Habitare-messuilta 13.-17.9.2017 Helsingin messukeskuksesta.


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio