Kaupallinen yhteistyö

Jälkivahinkotorjunnan päivystys auttaa, kun keittiössä tulvii tai kärähtää

Vesi-, haju-, noki-, viemäri- ja palovahingot ovat yleisimpiä vahinkoja kiinteistöissä, sanoo JK Mikrobitekniikan yrittäjä Jani Koskela.

Jälkivahinkotorjunnan päivystys auttaa, kun keittiössä tulvii tai kärähtää

Vahinkotapauksessa tärkeintä on nopea toiminta.

Nokialaisen JK Mikrobitekniikan vahinkopäivystys on valmiudessa 24 tuntia vuorokaudessa. Päivystyksestä saa apua, kun kotona tai muussa tilassa sattuu vahinko: astianpesukone päästää vedet sisälle, kahvinkeitin kärähtää tai takka pöllyttää savut sisään.

– Parhaassa tapauksessa olemme paikalla 15–30 minuutissa, maksimissaan kahdessa tunnissa riippuen kohteen sijainnista, kertoo yrittäjä Jani Koskela.

Isompiin korjattaviin kiinteistövahinkoihin kuuluvat suuret palovahingot, myrsky- tai tulvavesivahingot, tai tilanteet, joissa jo pidemmän aikaa vuotanut putki on saanut aikaan laajat kosteusvauriot. Paikalla on tärkeää olla nopeasti tulevien vaurioiden minimoimiseksi. Vahinkosaneerauksella poistetaan hajuja, epäpuhtauksia, bakteereja ja hometta sekä puretaan vaurioitunutta ja rakennetaan uutta tilalle.

– Vahinkosaneeraus kestää yleensä viikoista kuukausiin vaurioiden laajuudesta riippuen. Asiat täytyy tehdä oikeassa järjestyksessä. Esimerkiksi vesivahinkotapauksessa on tärkeintä saada rakenteet täysin kuivaksi, ennen kuin päälle rakennetaan uutta, sanoo Koskela.

Kartoitusraportti kertoo, miten edetään

Yleisimmät JK Mikrobitekniikan tekemistä pienistä vahinkosaneerauksista ovat astianpesukonevuotojen aiheuttamia. Kun keittiön kaapistoihin vuotaa vettä, se saa lastulevyt turpoamaan.

– Jos vettä on lattialla viisikin litraa, se täyttää jo ison alan. Myös heikommat laminaattilattiat turpoavat, jolloin ne täytyy vaihtaa. Märkä materiaali pitää saada pois.

Vain massiivisimmat palo- ja vesivahingot ovat Koskelan mukaan sellaisia, ettei kiinteistöä välttämättä kannata enää saneerata.

– Ne tapaukset ovat kuitenkin harvassa. Jos korjauskustannukset ylittävät kiinteistön arvon, ei  saneerausta kannata enää tehdä. Kustannukset lasketaan ja puntaroidaan tapauskohtaisesti.

Tehdystä saneerauksesta saa kartoitusraportin, jonka avulla vakuutusyhtiö tekee päätöksen korvauksista. JK Mikrobitekniikan tutkijat ovat VTT-sertifioituja. Henkilökuntaa on hiukan yli kolmekymmentä, josta puolet on kenttätöissä.

– Tällä hetkellä erikoispuhdistuksen tiimimme on Rovaniemellä saakka, ja olemme tehneet töitä myös Imatralla. Yleisimmin toimimme kuitenkin Pirkanmaan alueella. Meitä työllistävät julkinen puoli, isännöitsijät ja isännöitsijätoimistot sekä yksityiset ihmiset, kertoo Koskela.

Päivystys 24h/ 044 980 3878

 

Näin toimit vahinkotilanteessa

– Minimoi vahingon laajuus. Esimerkiksi vesivahinkotapauksessa aloita tilan kuivaaminen heti.

– Soita jälkivahinkotorjunnan päivystykseen (ja pelastuslaitokselle, jos tarpeen).

– Ilmoita vahingosta vakuutusyhtiöllesi.

– Jälkivahinkotorjunnan jälkeen saat kartoitusraportin, josta selviävät vahingon laajuus, tarvittavat korjaustoimenpiteet ja niiden kesto. Lähetä raportti vakuutusyhtiöön korvauspäätöstä varten.

Katso lisää tästä!


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio