Kaupallinen yhteistyö

Jäitkö vaille opiskelupaikkaa? – Tampereen keskustasta löytyy ratkaisu

Jo elokuussa on mahdollista päästä opiskelemaan montaa suosittua alaa. Voionmaan koulutuskeskus ottaa uusia opiskelijoita vielä mm. kasvatustieteitä, psykologiaa ja journalismia opiskelemaan.

Jäitkö vaille opiskelupaikkaa? – Tampereen keskustasta löytyy ratkaisu

Voionmaan koulutuskeskuksesta on moni elokuva-alan ammattilainen, näyttelijä, valokuvaaja ja journalisti hakenut ensimmäiset oppinsa. Nykyisin oppiaineina ovat myös kasvatustieteet, psykologia ja valtio-oppi.

Yhteishaun viimeiset pääsykoetulokset on julkistettu tänään. Sadat esimerkiksi Tampereen yliopistoon pyrkineet nuoret jäivät ilman haluamaansa opiskelupaikkaa. He pystyvät kuitenkin kääntämään tilanteen voitoksi aloittamalla samojen oppiaineiden opiskelut Voionmaan koulutuskeskuksessa, jolloin opiskelut voivat alkaa jo elokuussa. Käytännössä Voionmaan opiskelijat istuvat usein samoilla luennoilla ja samoissa tiloissa kuin yliopistopaikan saaneet.

Voionmaa sopii välivuotta viettävälle sekä perusopinnoiksi myöhemmin esimerkiksi yliopistossa opintojaan jatkavalle.

Voionmaan koulutuskeskus sijaitsee Tampereen keskustassa TietoPinni-rakennuksessa Tampereen yliopiston pääkampuksella. Siellä voi opiskella elokuva-alaa, journalismia, valokuvausta sekä avoimen yliopiston opintoja kasvatustieteissä, psykologiassa ja valtio-opissa.

Opintovuosi kansanopistossa parantaa mahdollisuuksia jatko-opintoihin, eikä vuosi kansanopistossa vaikuta mahdolliseen paikkaan yliopistojen ensikertalaisuuskiintiössä.

– Tämä on monelle nuorelle aivan loistava mahdollisuus aloittaa opinnot vaikka paikkaa esimerkiksi yliopistossa ei olisikaan heti saanut. Moni pitää näin välivuotta ja saa sitten esimerkiksi seuraavana vuonna täällä tehdyt opinnot hyväkseen, koulutussuunnittelija Mervi Ylitalo kertoo.

Voionmaan koulutuskeskuksen opinnot

ELOKUVA- JA TV-KOULUTUKSESSA eli ETV:LLÄ opiskellaan elokuva- ja av-ilmaisun teoriaa ja käytäntöä.

DOKUMENTTIKOULUTUKSESSA opiskellaan dokumenttielokuvaa, tv-dokumenttia, dokumentaarista videokuvausta ja editointia, käsikirjoittamista ja tuottamista.

–Aloitamme uutena KÄSIKIRJOITTAMISKOULUTUKSEN syksyllä 2018 monimuotokoulutuksena. Av-alan kansanopistokoulutuksen jälkeen voi hakeutua suorittamaan media-alan ammattitutkintoa.

NÄYTTELIJÄKOULUTUS keskittyy nimensä mukaan näyttelemisen ja ilmaisun opiskeluun.

VALOKUVAUSKOULUTUKSEEN kuuluvat digikuvaus, kuvankäsittely ja tulostus, studiokuvaus ja -valaisu sekä valokuvan historia. Ammattivalokuvaajat perehdyttävät opiskelijoita kuvajournalismiin, kuvailmaisuun, liikkuvaan kuvaan ja taide- sekä miljöökuvaukseen.

JOURNALISTIKOULUTUKSESSA opiskellaan journalistisen työn perusteita ja keskeisiä osaamisalueita: nettijulkaisuja, uutistyötä, kuva- ja videojournalismia sekä radiotyöskentelyn perusteita.

PSYKOLOGIAN KOULUTUSLINJA antaa valmiudet psykologisen tiedon ja taidon kartuttamiseen sekä antaa valmiuksia pääsykokeeseen. Koulutus sisältää 25 opintopistettä psykologian perusopintoja Tampereen yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti sekä 15 opintopistettä tilastotieteestä.

KASVATUSTIETEEN KOULUTUSLINJA auttaa ymmärtämään ihmisen elämänikäisen kasvun mahdollisuuksia ja antaa valmiuksia pääsykokeeseen. Opiskelija suorittaa kasvatustieteen perusopinnot (25 op) Tampereen yliopiston avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti sekä aineopintoja 10 opintopistettä.

– Uutena koulutuslinjana aloitamme VALTIO-OPIN avoimen yliopiston opintolinjan Tampereen yliopiston vaatimusten mukaisesti.

MEDIA-ALAN AMMATTITUTKINTO on tarkoitettu alan perustiedot ja -taidot hallitseville audiovisuaalisen viestinnän sekä valokuvauksen osaamisaloilla.

Voionmaan koulutuskeskus

– Voionmaalla voit opiskella elokuva-alaa, näyttelemistä, valokuvausta, journalismia, kasvatustieteitä, psykologiaa ja valtio-oppia Tampereen keskustassa.

– Seuraava lukuvuosi alkaa maanantaina 13.8.2018

– Haku Voionmaan koulutuskeskukseen on meneillään

– Voionmaan koulutuskeskus on osa Kiljavan opistoa ja sijaitsee Tampereen keskustassa TietoPinni-rakennuksessa yliopiston pääkampuksella.

– Kiljavan opisto on Palkansaajien koulutussäätiön ylläpitämä kansanopisto, jolla on toimipisteet Nurmijärvellä, Kirkkonummella ja Tampereella (Voionmaan koulutuskeskus).


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio