Kaupallinen yhteistyö

Hyvästä tyypistä tulee loistava sairaalahuoltaja monipuoliseen palvelutyöhön

Hyvästä tyypistä tulee loistava sairaalahuoltaja monipuoliseen palvelutyöhön

Sairaalahuoltajaksi oppisopimuksella valmistunut Sami Hautamäki kehuu työnsä monipuolisuutta ja mahdollisuutta olla vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on suuri työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 400 sairaalahuoltajaa hoitoa avustavissa tukipalvelutehtävissä.

Sairaala- ja välinehuollon vastuualuejohtaja Hannele Heinon mukaan vuosina 2008-2009 nähtiin ennusmerkkejä siitä, että ammattitaitoista väkeä siirtyy lähivuosina runsaasti eläkkeelle.

-Meidän piti varmistaa , että myös  tulevaisuudessa on ammattitaitoisia sairaalahuoltajia tässä monipuolisessa tehtävässä.

-Eläköitymisvauhti on aika nopea, sillä noin 10 prosenttia työntekijöistä eläköityy tarkasteltaessa asiaa kolmen vuoden aikajänteinä.

Ratkaisu löytyi yhdessä Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen kanssa, ja tulevaisuuden sairaalahuoltajille rakennettiin polku työelämään rekrytointikoulutusta ja oppisopimusta hyödyntäen.

-Rakensimme yhdessä monivuotisen polun rekrytointikoulutuksen kautta oppisopimukseen ja tutkinnon suorittamisen jälkeen sairaalahuoltajan vakituisiin tehtäviin, Hannele Heino sanoo.

-Vuodesta 2009 lähtien sairaanhoitopiiriin on jäänyt töihin noin 100 ammattitutkinnon suorittanutta ammattitaitoista sairaalahuoltajaa tämän polun läpikäyneinä, Hannele Heino toteaa

-Voimme vaikuttaa opetuksen sisältöön ja räätälöidä meille sopiva lopputulos, vaikka koulutettavat suorittavatkin yleispätevän tutkinnon, Hannele Heino sanoo.

-TAKK kumppanina mahdollistaa sopivia ja uudenlaisia ratkaisuja juuri koulutuksen räätälöinnillä. Tavoitteemme on yhteistyössä asiakkaamme kanssa rakentaa arvon muodostamisen kokemuksia ja päästä yhteisymmärrykseen sopivimmista uusista ratkaisuista, TAKKin yrityspalvelupäällikkö Armi Hyvönen toteaa.

Yhteisellä ohjausryhmällä on Heinon ja Hyvösen mukaan tärkeä rooli, kun yhdessä seurataan suunnitelmien ja tavoitteiden toteutumista.

Sairaalahuoltajan työ on ihmisläheistä työtä, joka vaatii hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, tilannetajua sekä asiakaspalvelutaitoja.

Asennetta on vaikea opettaa kenellekään, mutta ammatti voidaan opettaa ja siihen pätevöityä oppisopimuksella, suunnittelija Hanna Virtanen sanoo.

-Haemme hyviä tyyppejä, jotka soveltuvat asiakaspalvelu työhön, Hanna Virtanen jatkaa.

Neljän kuukauden mittaisesta rekrytointikoulutuksesta on tullut hyvä keino saada tuntumaa sairaalahuoltajan monipuolisesta työstä ja varmistua siitä, että ympärivuorokautinen sairaalatyö myös sopii tulevalle työntekijälle.

Tays Ensiapu Acutassa työskentelevä Sami Hautamäki aloitti rekrykoulutuksen syyskuussa 2013 ja valmistui oppisopimuksella sairaalahuoltajaksi vuoden vuoden 2015 keväällä.

-Rekrykoulutuksessa pääsee hyvin näkemään oikeaa sairaalaelämää ja täällä tehtävää työtä, jota ei näe vain käydessään täällä, hän kiittelee.

-Aika pitkälle asiat on opittu nimenomaan käytännön työssä. Hautamäki kehuu ammattinsa monipuolisuutta. Sairaalahuoltajan työ sisältää muun muassa ruokahuoltoa, puhtaanpitotehtäviä, eristyssiivouksia, vuodehuoltoa sekä erilaisia täydennys- ja tilaustehtäviä.

-Hienoa tässä on sekin, että saa jutella ihmisten kanssa, työyhteisönsä hyväntuulen tuojana tunnettu Sami Hautamäki sanoo.

-Meillä on nyt monta hyvää Samin kaltaista henkilöä, jotka tekevät aivan loistavaa työtä, Hannele Heino ja Hanna Virtanen kehuvat.

Ilmailualan töihin TAKKin kautta

Tiia ja Niko Skantsi aloittivat kesäkuun alussa työnsä Helsinki-Vantaan lentoaseman vieressä toimivassa lentokoneiden moottorikorjaamossa.

Tätä edelsi viime syksynä alkanut opiskelu Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa. Aiemmin Mäntän seudun koulutuskeskuksessa lentokoneasentajan tutkinnon suorittanut pariskunta halusi lisää kädentaitoja osaamisensa tueksi.

-Halusimme pysyä lentokonemaailmassa ensimmäisen tutkinnon mukaisesti. Koneenasentajan opinnoilla saimme lisää tietotaitoa lentokoneasentajan työhön, Tiia Skantsi perustelee.

Niko ja Tiia Skantsi valmistuivat koneenasentajiksi TAKKissa. Työharjoittelu lentokoneiden moottorikorjaamossa on jatkunut työsuhteella.

Niko ja Tiia Skantsi valmistuivat koneenasentajiksi TAKKissa. Työharjoittelu lentokoneiden moottorikorjaamossa on jatkunut työsuhteella.

Viime kesänä he päättivät hakeutua opiskelemaan Tampereen Aikuiskoulutuskeskukseen koneenasentajaksi.

Kahden kuukauden mittaisen työharjoittelun Skantsit aloittivat GA Telesis Engine Services Oy:ssä huhtikuussa.

-Tunsimme yrityksen lentokoneasentajan opintojen ajalta ja halusimme sinne työharjoitteluun nyt kone- ja metallialan perustutkinnon yhteydessä, Niko Skantsi kertoo.

-Pääsimme haastattelujen kautta työharjoitteluun ja nyt valmistuttuamme edelleen töihin, Niko Skantsi kertoo.

 

TAKK kouluttaa

-Tampereen Aikuiskoulutuskeskus räätälöi henkilökuntasi tarvitseman koulutuksen eri tilanteissa ja neuvoo koulutuksen rahoituksessa.

-Ota yhteyttä. Sinua palvelevat yrityspalvelupäälliköt

Armi Hyvönen 044 790 6310

Olli-Pekka Tuomi 044 790 6230

Harri Huhdanpää 044 790 6473

etunimi.sukunimi@takk.fi

-Osallistu Loistoduuniin-rekrytapahtumiin:

Sähköasennus- ja sähköverkkoala 7.9.2017

Rakennusala 11.10.2017

Liiketalous ja isännöinti 16.11.2017


Kaupallinen yhteistyö

Pääaiheet

Sammio