FC Lahden maalivahti kannettiin paareilla pois nurmelta – 18-vuotias Anton Munukka debytoi kovassa paikassa ja pelasti pisteen

Päävalmentaja hehkutti Munukan esitystä.

Miesten jalkapalloliigan FC Lahti koki kovia Seinäjoella SJK:n vieraana, kun joukkue menetti kaksi avainpelaajaansa loukkaantumisten takia. Toinen heistä oli ykkösmaalivahti Marin Ljubic, joka loukkaantui kulmapotkutilanteessa saatuaan iskun päähänsä.

Ljubicia hoidettiin muutama minuutti nurmella, kunnes hänet kannettiin paareilla kentältä.

”En osaa avata yhtään Marinin tilannetta. Toivottavasti hänellä on kaikki hyvin. Tuollainen tilanne lamaannuttaa joukkuetta mutta toisaalta myös sisuunnuttaa. Selvisimme hyvin”, FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila kertoi.

Hetki ennen Ljubicin loukkaantumista Lahti joutui vaihtamaan kentältä Bubacar Djalon, joka sai pienen vamman.

Ljubicin korvasi 18-vuotias liigadebytantti Anton Munukka, joka otti reilun puolituntisen aikana pari huipputorjuntaa ja pelasti vieraat tappiolta. SJK hallitsi toista puoliaikaa mielin määrin, mutta pisteet tasattiin maalein 0–0.

”Munukka otti pari ’game saveria’, eikä hän olisi voinut tehdä parempaa debyyttiä. Tämä oli ehkä hänelle paras mahdollinen paikka tehdä debyytti, kun tämä tuli yllättäen. Nyt hänen ei tarvinnut jännittää peliä viikkoa etukäteen”, Mannila jatkoi.

Lahden riveissä debytoi myös 17-vuotias toppari Eemil Laamanen. SJK:n puolella liigadebyyttinsä teki 19-vuotias laitapuolustaja Otto Kemppainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut