BBC perui hyllytyksen: jalkapallo­lähetyksiin palaava Gary Lineker muistutti heti turvapaikan­hakijoiden asemasta

BBC pyysi anteeksi Linekerin hyllytyksestä katsojille aiheutunutta haittaa.

Gary Lineker kuvattuna lauantaina kotinsa edessä Lontoossa.

13.3. 15:57

Britannian yleisradioyhtiö BBC on perunut jalkapallokommentaattori Gary Linekerin hyllytyksen. Linekerin on määrä kommentoida Valioliigaa jälleen ensi viikonloppuna.

BBC hyllytti Linekerin viime viikolla sen jälkeen kun hän kieltäytyi poistamasta Britannian konservatiivihallituksen maahanmuuttopolitiikkaa kritisoineita Twitter-viestejään.

BBC:n urheiluohjelmat ajautuivat viikonloppuna kaaokseen, kun useat työntekijät kieltäytyivät työtehtävistä tukeakseen Linekeriä.

Sen ikonisessa ja Linekerin isännöimässä Match of the Day -ohjelmassa ei ollut lauantaina lainkaan juontajia tai studioasiantuntijoita.

Ohjelmassa ei nähty myöskään pelaajien tai valmentajien haastatteluja päivän kuudesta Valioliiga-ottelusta.

BBC joutui perumaan myös lisäksi kokonaan jalkapallo-ohjelmia viikonloppuna.

BBC ilmoitti perjantaina Linekerin olevan sivussa lähetyksistä, kunnes yhtiö pääsee sopimukseen siitä, miten hän käyttää tulevaisuudessa sosiaalista mediaa.

Linekerin hyllytys johti BBC:n julkisen arvostelun keskelle. BBC pyysi anteeksi Linekerin hyllytyksestä katsojille aiheutunutta haittaa.

”Olen iloinen, että löysimme keinon edetä asiassa”, Lineker itse kommentoi. Hän sanoi odottavansa paluuta työtehtäviin.

Lineker kiitti myös katsojilta ja erityisesti BBC:n työntekijöiltä saamastaan laajasta tuesta.

”Lopuksi: Vaikka viime päivät ovat olleet vaikeita, tätä ei voi millään tavalla verrata heidän kokemaansa, jotka ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan sodan tai vainon takia ja joutuvat nyt etsimään turvapaikkaa kaukaisesta maasta. Sydäntäni lämmittää, että niin monet teistä ovat osoittaneet sympatiaa heitä kohtaan”. Lineker kirjoitti Twitter-tilillään liki yhdeksälle miljoonalle seuraajalleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut