Ennätystörsääjä Chelsealla totuuden hetki Mestarien liigassa – onko Potterin työpaikka vaarassa?

PSG tiukassa paikassa Saksan jätin luona.

Kai Havertz ja muut Chelsean pelaajat joutuivat pettymään helmikuun puolivälissä Borussia Dortmundin vieraana.

6.3. 20:00

Jalkapallon Englannin Valioliigan Chelsea on käyttänyt tällä kaudella pelaajasiirroissa ennätysmäiset yli 500 miljoonaa puntaa. Rahoille ei ole kertynyt toivottua vastinetta: Chelsea makaa Valioliigassa kymmenentenä ja on ulkona molemmista Englannin cup-kilpailuista.

Ainoa toivo ”sinisillä” on enää eurokentillä. Mestarien liigan alkulohkon Chelsea hoiti varmasti, mutta pudotuspelien avauskierroksen avausosassa helmikuun puolivälissä saksalainen Dortmund kaatoi Chelsean 1–0. Tiistai-iltana Lontoossa Chelsea pelaa siis isoista panoksista, kun puolivälieriin jatkaja selviää otteluparin toisessa osassa.

Maaleitta jääminen Dortmundissa ei ollut yllätys, sillä Chelsean viimeistely on takkuillut pahasti. Lauantaina liigaottelussa kaatui Leeds, mutta kuuden voitottoman ottelun putken katkaisseessa 1–0-voitossa maalin sai aikaan vain puolustaja Wesley Fofana.

”Meidän on hyökättävä paremmin joukkueena. Luotava enemmän ja paremmin. Se on minun vastuullani. En kyseenalaista pelaajiston laatua”, totesi Chelsea-valmentaja Graham Potter, jonka työpaikka saattaa hyvinkin olla vaakalaudalla myöhään tiistaina.

Tiistain toisessa ottelussa portugalilainen Benfica isännöi belgialaista Club Bruggea. Benfica otti avausosassa 2–0-vierasvoiton, ja kotonaan tällä kaudella tappiotta toistaiseksi pelannut Benfica on vahvasti matkalla kahdeksan parhaan joukkoon.

Suurseura ulos

Keskiviikkoilta päättää Mestarien liigan joko Ranskan tai Saksan suurimmalta, kun Bayern München isännöi PSG:tä. Bayern voitti avausosan Pariisissa 1–0, mutta PSG voi hakea uskoa huhtikuulta 2021. Se voitti tuolloin Mestarien liigan puolivälierässä Münchenissä 3–2.

Kylian Mbappé iski tuossa voitossa kaksi osumaa, ja miehen harteilla on nytkin paljon ilman Neymaria pelaavassa PSG:ssä. Seura kertoi maanantaina, että nilkkansa pari viikkoa sitten loukannut Neymar joutuu nilkkaleikkaukseen ja hän on poissa arviolta 3–4 kuukautta.

Neymar loukkasi nilkkansa Ranskan liigan ottelussa Lilleä vastaan 19. helmikuuta.

”Neymarilla on ollut vaivoja oikeassa nilkassaan viime vuosina. Viimeisimmän vamman jälkeen PSG:n lääkintähenkilökunta suositteli leikkausta, jotta suuremmalta vammalta voitaisiin välttyä jatkossa. Odotuksissa on, että hän voi palata joukkueharjoituksiin 3–4 kuukauden päästä”, PSG kertoi.

”Ei tämä ole ohi. Menemme sinne menemään jatkoon”, Mbappé valoi uskoa kohti Saksan-matkaa.

Keskiviikon toinen kohtaaminen pelataan Lontoossa Tottenhamin ja AC Milanin välillä. Milan voitti avausosan kotonaan 1–0, mutta sillä oli paikkoja useampaankin lisämaaliin.

”Odotan, että fanimme puskevat meidät voittoon Milanista”, epätasaista kautta tahkoavan, mutta kotonaan vaarallisen Tottenhamin valmentaja Antonio Conte toivoo.

Jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierien toisia osaotteluita: tiistaina Benfica–Club Brugge ja Chelsea–Dortmund, keskiviikkona Bayern München–PSG ja Tottenham–AC Milan. C More näyttää ottelut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut