ManU palasi Englannin Liigacupin vallankahvaan kuuden vuoden tauon jälkeen

Haastaja Newcastle taipui finaalissa jo ensimmäisellä puoliajalla.

Manchester United juhli Englannin Liigacupin mestaruutta Wembleyllä.

26.2. 20:55

STT

Manchester United voitti sunnuntaina jalkapallon miesten Englannin Liigacupin mestaruuden. ManU kukisti Lontoon Wembleyllä pelatussa loppuottelussa Newcastlen 2–0.

ManUn maalintekijöinä kunnostautuivat ensimmäisellä puoliajalla 33. minuutilla Casemiro ja kuusi minuuttia myöhemmin Marcus Rashford.

Englannin Valioliigassa tällä kaudella suurten haastajaksi kivunnut Newcastle hallitsi peliä alussa, mutta vähitellen ote siirtyi Manchester Unitedille.

Avausmaali oli Luke Shawn ja pallon pömpeliin pukanneen Casemiron saumattoman yhteistyön hedelmä. Shaw laukoi vasemmalta tarkan kierteisen vapaapotkun, johon Casemiro muiden ohi kurotti.

Cup-finaalin päätuomari David Coote tarkasteli osumaa paitsion poissulkemiseksi varmuuden vuoksi videolta, ja VARin siunauksella maali hyväksyttiin.

Newcastle oli tuskin ehtinyt toipua 0–1-osumasta, kun omissa soi toisen kerran. ManUn paras pelaaja Rashford laukoi läheltä maalia kohopallon, joka otti kimmokkeen hollantilaistoppari Sven Botmanin jalasta ja livahti verkkoon Newcastle-vahti Loris Kariuksen käsien kautta.

De Gea ohitti Schmeichelin

Bruno Fernandesilla oli ottelun lisäajalla avopaikka laukoa ManU 3–0-johtoon, mutta Karius venyi hienoon torjuntaan. Vastapäädyssä David de Gea piti nollan ManU-maalilla 181. kerran, mikä on seuraennätys. Edellisen jakoivat de Gea ja tanskalaislegenda Peter Schmeichel.

Manchester United voitti Englannin Liigacupin edellisen kerran vuonna 2017.

Sunnuntain cup-titteli antoi uskoa Unitedin hollantilaisvalmentajalle Erik ten Hagille, että Manchesterin jalkapalloilussa on menestyksen eväitä muillakin kuin lajia Englannissa viime vuodet hallinneella paikallisvastustaja Cityllä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut