FC Haka hävisi liigacupin avauspelinsä Vaasassa – Teemu Tainio harmitteli rikkonaista tammikuuta: ”Olemme vähän aikataulusta jäljessä

FC Hakan päävalmentajan Teemu Tainion mukaan joukkueeseen etsitään kärsivällisesti kolmesta neljää uutta vahvistusta.

Teemu Tainio oli isossa kuvassa tyytyväinen joukkueensa otteisiin, vaikka tappio tulikin Vaasasssa.

28.1. 20:34

Aamulehti

FC Haka aloitti taipaleensa liigacupissa tappiolla Vaasan Palloseuran vieraana. Tino Purme teki Hakan ainoan maalin 1–2-tappiossa.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ei ollut pelin jälkeen maansa myynyt, vaikka tappion kalkki maistui tuttuun tapaan karvaalta. Hänen mukaansa joukkue paransi pykälän verran viime viikon treenipelistä HJK:ta vastaan, vaikka lähtökohdat olivat haastavat.

”Viikolla oli paljon muuttujia. Oli uusia pelaajia, ja osa pelaajista oli alkuviikolla pois treeneistä. Olin ihan tyytyväinen pelin isoon kuvaan, vaikka tappio tulikin. Fakta kuitenkin on, että meille tehdään liian helppoja maaleja tällä hetkellä”, Tainio summasi.

Testipelaaja kehissä

Hakalla on tällä hetkellä tasan 20 sopimuspelaajaa, mutta etenkin hyökkäyspää on kärsinyt pahoja menetyksiä viime kaudesta.

Miesten jalkapalloliigan viime kauden maalikuningas Lee Erwin on poistunut riveistä, samoin väkevästi lainapestillä FC Interistä esiintynyt Elias Mastokangas.

VPS:n vieraana Hakan avauksessa esiintyi yksi testipelaaja, toppari Fallou Ndiaye. Hän jätti päävalmentajalle positiivisen mielikuvan, vaikka kielimuuri aiheutti haasteita puolustuslinjan kommunikoinnissa.

”Hänellä oli takana vain kahdet treenit. Oli pientä kielimuuria, kun hän ei puhu kuin ranskaa, mikä ei ollut helppoa puolustuslinjalle. Hän esiintyi kuitenkin edukseen.”

Tainion mukaan joukkueeseen tulee vielä vahvistuksia. Taustatyö tehdään kuitenkin huolella.

”Meille tulee vielä 3–4 vahvistusta. Valmentajana haluaisi, että se ei venyisi näin pitkään, vaan joukkue olisi valmiina mahdollisimman aikaisin. Toisaalta tämä osoittaa, että teemme koko ajan töitä ja etsimme sopivia pelaajia kärsivällisesti.”

Pois pienestä hallista

Haka on treenannut koko tammikuun, vaikka se on ollut joukkueelle hieman rikkonainen. Tainion mukaan seurassa tiedostetaan tarkasti nykytilanne.

”Tiedämme, missä menemme. Olemme vähän aikataulusta jäljessä siitä, missä haluaisimme olla. Kovasti teemme töitä, että peli paranee ja pelaajat tulevat kuntoon.”

Liigacup on Hakalle, kuten muillekin joukkueille, kauteen valmistava kilpailu. Sen merkitys on pelaajakokeiluissa ja pelin kehittämisessä.

"Mieluummin tätä pelaa kuin treenipelejä. Kilpailulliset pelit ovat mukavia. Tämä on meille erityisen tärkeä kilpailu, koska pääsemme omasta pienestä hallistamme isoille kentille. Se täytyy käyttää hyväksi”, Tainio tuumasi.

Fakta

Muutokset joukkueessa

FC Hakan hankinnat

Haymenn Bah-Traoré, p. (ilman seuraa)

Ryan Mahuta, p. (FC Inter)

Tuure Siira, kk. (Ilves)

Oiva Laaksonen, l. (HJS, laina päättyi)

Kristian Yli-Hietanen, h. (Käpylän Pallo)

FC Hakasta poistuneet

Mika Hilander, mv. (lopetti uransa)

Kalle Kohonen, mv. (ilman seuraa)

Elias Collin, p. (AC Oulu)

Luiyi de Lucas, p. (Livingston FC)

Topias Listo, p. (ilman seuraa)

Seth Saarinen, p. (KuPS)

Donaldo Acka, kk. (ilman seuraa)

Jude Arthur, kk. (SJK, laina päättyi)

Lee Erwin, h. (Al-Ahed)

Elias Mastokangas, h. (FC Inter, laina päättyi)

Salomo Ojala, h. (ilman seuraa)

Miro Salminen, h. (Ilves-Kissat)

Liigacup 2023

Kaksi lohkoa

Lohko A: FC Honka, FC Inter, FC Lahti, HJK, IFK Mariehamn ja KTP

Lohko B: AC Oulu, FC Haka, Ilves, KuPS, SJK ja VPS

Miten pelataan? Lohkovaiheen ottelut pelataan 14.1.–26.2.2023 välisenä aikana. Jokainen joukkue pelaa kerran toisiaan vastaan, ja lohkojen kaksi parasta menevät suoraan välieriin, mitkä pelataan 18.3. ja 19.3. Liigacupin finaali pelataan 1. päivä huhtikuuta.

Hallitseva mestari on FC Honka, joka voitti viime vuonna liigacupin finaalissa FC Interin lukemin 3–1.

Pirkanmaan alueella liigacupin mestaruutta on juhlittu kahdesti: FC Haka on voittanut kilpailun ainoan kerran vuonna 1995 ja Tampere United vuonna 2009. Ilves ei ole ikinä voittanut liigacupia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut