Vahvistus tuli: Everton erotti päävalmentajansa Lampardin

Evertonia uhkaa putoaminen Valioliigasta liki 70 vuoden pääsarjaputken jälkeen.

Frank Lampard valmensi Evertonia noin vuoden ajan.

23.1. 23:03 | Päivitetty 24.1. 16:45

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Everton erotti maanantaina päävalmentajansa Frank Lampardin. Everton FC ilmoitti potkuista kotisivuillaan.

Valioliigassa aiemmin Chelseaa valmentaneen Lampardin kohtaloksi koitui sunnuntaina vieraissa kärsitty 0–2-tappio West Hamille. Everton on pelannut Valioliigassa kahdeksan ottelua peräkkäin ilman voittoa ja hävinnyt Valioliigan 12:sta viime pelistään yhdeksän.

Everton on 20 joukkueen sarjassa viimeistä edellisenä eli putoamisviivan alapuolella.

Liverpoolilaisjoukkueen alkuvuosi on ollut synkkä. Everton on hävinnyt kaikki neljä otteluaan peräkkäin, kolme Valioliigassa ja yhden Englannin FA-cupissa.

Hyytävä näkymä

Englannin maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Lampard ehti työskennellä Evertonissa tehtävässään noin vuoden. Hän korvasi tammikuussa 2022 päävalmentajana Rafael Benitezin.

Everton oli tuolloin Valioliigan sarjataulukossa sijalla 16, hivenen putoamisviivan yläpuolella. Everton uusi Lampardin johdolla pääsarjapaikkansa voitettuaan kauden kuudesta viimeisestä valioliigapelistään kolme ja sijoituttuaan juuri 16:nneksi.

Lampardin valmennuksessa Everton on voittanut kaikissa kilpailuissa vain 12 ottelua 44:stä. Evertonin valioliigavalmentajista Lampardin pistetahti on ollut toiseksi heikointa Mike Walkerin jälkeen. Walkerin komennossa Everton raapi 0,87 pistettä valioliigapeliä kohti, Lampardin johdolla 0,92.

Varsinkin viime aikoina kannattajien hampaissa ollut Everton on vaarassa pudota ensimmäistä kertaa Englannin liigan pääsarjasta sitten kauden 1953–54. Sillä on nyt haussa alle seitsemän vuoden sisään kahdeksas päävalmentaja.

Oikaisu 24.1.2023 kello 16.45: Jutun ingressissä kerrottiin virheellisesti, että Everton on pelannut pääsarjassa yhtäjaksoisesti lähes 60 vuotta. Everton on ollut viimeksi pääsarjan ulkopuolella kaudella 1953–1954 eli lähes 70 vuotta sitten.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut