Ruotsissa levisi skandaaliväite Suomen maajoukkueen alkoholinkäytöstä – Markku Kanerva käy kuumana

Ruotsissa uutisoitiin Huuhkajien ”olutskandaalista”. Markku Kanerva kertoi

Huuhkajat leireilee Portugalissa.

11.1. 20:50

Ruotsalainen jalkapallosivusto Fotbollskanalen kertoi keskiviikkona, että Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen jäseniä päävalmentaja Markku Kanerva mukaan lukien oli ollut hotellin terassilla oluella Portugalin harjoitus- ja pelileirillä.

Kanerva otti keskiviikon etätiedotustilaisuudessa jyrkästi kantaa Fotbollskanalenin podcast-uutiseen, jonka otsikko oli ”Uusi suomalainen olutskandaali tammikuun kiertueella”. Podcastissa kummeksuttiin suomalaisten alkoholinkäyttöä harjoitusleirin aikana.

”En oikein edes viitsisi kommentoida naurettavia juttuja, mutta on pakko kommentoida tässä vaiheessa, kun on sotkettu pelaajiammekin mukaan. Naurettavia ja perättömiä juttuja.”

Kanervan mukaan joukkueella oli tiistaina iltapäivällä ja illalla vapaata, jolloin joukkueen jäseniä oli mennyt pelaamaan padelia.

”Tulimme sitten hotellille ja otimme yhdet pienet oluet. Menimme tyhjälle terassille, ja ruotsalaistoimittaja oli ilmeisesti nähnyt sen ja tehnyt uskomattomia johtopäätöksiä.”

Kanervan mukaan uutinen oli ”epäkunnioitettava ja epäoikeudenmukainen” etenkin, koska ”siihen oli vedetty pelaajakin mukaan”.

Suomi kohtasi Ruotsin maanantaina Portugalin Algarvessa ja hävisi 0–2. Huuhkajat pelaa torstaina Viroa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut