Huuhkajat julkaisi tammikuun joukkueen, mukana Ilves-pakki – Manchester Cityn huippulupaus on päätymässä edustamaan Suomea

Huuhkajilla on kasassa poikkeuksellisen mielenkiintoinen joukkue tammikuun otteluihin Ruotsia ja Viroa vastaan.

Ilvekseen tulevaksi kaudeksi palannut Felipe Aspegren valittiin Suomen A-maajoukkueen mukaan tammikuun otteluihin Ruotsia ja Viroa vastaan.

30.12.2022 16:05 | Päivitetty 30.12.2022 17:32

Aamulehti

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa tammikuussa tuttuun tapaan etelässä harjoitusmaaotteluita. Tällä kertaa Huuhkajat kohtaaa Portugalin leirillä Ruotsin ja Viron.

Päävalmentaja Markku Kanervan valmennustiimeineen valitsema pelaajisto julkistettiin perjantaina. Koossa on jopa poikkeuksellisen mielenkiintoinen ryhmä.

Maajoukkueeseen saadaan pitkästä aikaa Ilves-pelaaja, kun Tampereelle palannut puolustaja Felipe Aspegren on mukana joukkueessa. Valituksi tuli myös viime kaudella Ilvestä edustanut Tuomas Ollila, jonka ensi kauden joukkue on HJK, Ilveksessä viime kaudella lainalla HJK:sta pelannut Kai Meriluoto ja Ilves-kasvatti Diogo Tomas.

Suomi kohtaa Ruotsin maanantaina 9. tammikuuta ja Viron torstaina 12. tammikuuta.

Leirillä Kanervalla on mahdollista tehdä kaksi isohkoa ja tärkeää pelaaja­kiinnitystä Suomen maajoukkueeseen.

Joukkueessa on 13 mahdollisesti debyyttinsä A-maajoukkueessa tekevää pelaavaa. Mielenkiintoisimpia heistä ovat FC Hongan hyökkääjä Agon Sadiku ja Manchester Cityn 17-vuotias laitapuolustaja Tomas Galvez, joiden maajoukkue-edustus voi ratketa lopullisesti tammikuun leirillä.

Galvez on pelannut aiemmin Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta nyt hänet halutaan nähdä astetta kovemmassa ympäristössä. Samalla Galvez on mahdollista kiinnittää lopullisesti Suomen maajoukkueeseen.

Sadiku on taiteillut kahden maajoukkueen välillä, sillä marraskuussa hän pelasi kaksi ottelua Kosovon paidassa. Suomella on kuitenkin mahdollisuus ”leimata” Sadiku omakseen tammikuun virallisissa maaotteluissa, sillä Kanervan mukaan Sadikua ei ole rekisteröity Kosovossa.

Kanervan mukaan Sadiku on tietoinen siitä, että pelaamalla Ruotsia vastaan hän on kiinnitetty Suomen maajoukkuepelaajaksi.

”Olemme puhuneet siitä. Hän suhtautui siihen myötämielisesti”, Kanerva sanoo.

”Se oli yllätys, että häntä ei ollut rekisteröity Kosovossa. Se olisi vaatinut sen, että he olisivat olleet meihin yhteydessä, ja meidän olisi pitänyt antaa tiedot pelaajasta ja maajoukkue­historiasta. Kosovon liitolta ei tullut sellaisia pyyntöjä. Hyvä meille.”

Kanervan mukaan myös Galvezilla on tiedossa, että hänen maajoukkue­valintansa voi sinetöityä Algarven leirillä.

Kanerva kertoo neuvotelleensa kuukauden ajan pelaajista seurojen kanssa, jotta hän saisi haluamiaan pelaajia leirille.

”Tämä on ollut aikamoinen prosessi. Tämä on ollut kaikkein työteliäin rupeama, jos ajatellaan ennakko­valmisteluja. Se johtuu siitä, että kyseiset pelipäivät eivät ole kansainvälisiä pelipäiviä eikä seurojen tarvitse päästää pelaajia maajoukkueeseen.”

”Kymmenkunta kaveria jäi pois leiriltä. Se oli oletettavaa, että en saa kaikkia pelaajia leirille.”

Robert Ivanov, Richard Jensen, Niilo Mäenpää ja Galvez ovat mukana vain ensimmäisessä pelissä.

Fakta

Huuhkajat tammikuun maa­otteluissa

Maalivahdit: Lucas Bergström (Peterborough United), Viljami Sinisalo (Burton Albion) ja Elmo Henriksson (IFK Mariehamn).

Puolustajat: Arttu Hoskonen (HJK), Diogo Tomas (KuPS), Robin Tihi (AIK), Ville Koski (FC Honka), Robert Ivanov (Warta Poznan), Richard Jensen (Górnik Zabrze), Tuomas Ollila (HJK), Pyry Soiri (HJK), Matti Peltola (HJK), Felipe Aspegren (Ilves), Tomas Galvez (Manchester City).

Keskikenttäpelaajat: Rasmus Schüller (Djurgårdens IF), Lucas Lingman (HJK), Santeri Väänänen (Rosenborg BK), Niilo Mäenpää (Warta Poznan), Santeri Hostikka (HJK), Jaakko Oksanen (KuPS).

Hyökkääjät: Agon Sadiku (FC Honka), Anthony Olusanya (HJK), Kai Meriluoto (HJK), Saku Ylätupa (GIF Sundsvall).

Oikaisu 30.12. kello 17.30: Toisin kuin jutussa aiemmin luki, tammikuun A-maaottelut voivat lukita pelaajan edustusoikeuden, vaikka ne eivät ole kilpailullisia otteluita.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut