Eetu Vertainen ratkaisi Pohjois-Irlannin jalkapallon suurimman ottelun

Eetu Vertaisen viime minuuttien maalilla Linfield kukisti vieraskentällä arkkivihollisensa Glentoranin perinteisessä tapaninpäivän pelissä.

Eetu Vertaisen ura Ilveksessä oli lyhyt mutta menestyksekäs. Kuva toukokuulta 2021.

26.12.2022 22:31 | Päivitetty 26.12.2022 22:46

Aamulehti

Eetu Vertainen iski viime minuuttien voittomaalin Pohjois-Irlannin jalkapallokauden perinteisimmässä derby-ottelussa. Vertaisen 90. minuutin maalilla hänen edustamansa Linfield kukisti vieraskentällä arkkivihollisensa Glentoranin maalein 2–1.

Linfieldistä ja Glentoranista käytetään Pohjois-Irlannissa nimitystä "Big Two" eli "iso kaksikko". Joukkueet kohtaavat aina tapaninpäivän kierroksella ottelussa, joka on yleensä paikallisen Valioliigan kauden seuratuin. Molemmat toimivat vuorotellen kotijoukkueena.

"Se oli loistava viimeistely. Jos voisi valita, kenelle haluaisi pallon tuossa tilanteessa putoavan, hän olisi se henkilö", joukkuekaveri Chris Shields ylisti Vertaista Belfast Liven mukaan BBC:lle.

"Näemme päivittäin harjoituksissa tuon ja kuinka hyvä hänen tekniikkansa on. Joskus näemme myös hänen laiskuutensa, mutta hän tietää missä maali sijaitsee."

Shields oli tehnyt ottelussa aiemmin Linfieldin ensimmäisen maalin. Se syntyi Vertaisen hankkimasta rangaistuspotkusta.

”Hänellä oli perhettä täällä luonaan, joten tämä oli hänelle erityinen hetki”, Shields iloitsi suomalaisen joukkuekaverinsa puolesta.

Ilveksen kautta maailmalle

HJK:n junioreista kotimaiselle pääsarjatasolle noussut Vertainen, 23, lähti ulkomaille Ilveksen kautta. Tampereella hän pelasi alkukauden 2021 ja teki 11 liigaottelussa neljä maalia.

Vertainen on Pohjois-Irlannissa lainasopimuksella. Hän on skotlantilaisen St. Johnstonen sopimuspelaaja.

Vertaisen maalin ansiosta Linfield jatkaa sarjassa toisella sijalla. Joukkue on pelannut tappioitta jo kymmenen ottelua putkeen, ja eroa kärkipaikkaa pitävään Larneen on enää kolme pistettä.

”Pelityyliltään täällä on hyvin samanlaista kuin Englannissa. Joukkueet pelaavat tosi kovaa ja menevät päädystä päätyyn”, Vertainen kuvaili Aamulehdelle lokakuussa.

”Haluan katsoa, mihin rahkeet riittävät täällä. Nyt on fiilis, että pelaaminen on siistiä. Varmasti tulee eteen vielä uusia hyviä saumoja.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut