Kaksi fania hyppäsi sillalta Argentiinan kultajoukkueen katottomaan bussiin

Lionel Messiin kerrottiin poistuneen juhlinnan keskeltä kotikaupunkiinsa Rosarioon.

Fanit tervehtivät MM-kultajoukkueen pelaajia kuljettanutta helikopteria Buenos Airesin esikaupunkialueella. Pelaajat siirrettiin busseista helikoptereihin, koska mestareita kuljettaneet bussit eivät päässeet keskustaan.

21.12.2022 9:48

Buenos Aires

MM-kultaa voittaneen Argentiinan jalkapallojoukkueen näyttäytyminen juhliville kansalaisille sai tiistaina iltapäivällä dramaattisen käänteen.

Kello 16 presidentin tiedottaja Gabriela Cerruti ilmoitti, että pelaajat evakuoidaan busseista helikoptereilla, ja bussien sijasta he lentävät keskustan yli fanien iloksi. Sen jälkeen he palasivat jalkapalloliiton tiloihin lähelle lentokenttää.

Päätös tehtiin sen jälkeen, kun kaksi fania hyppäsi esikaupunkialueella sillalta maailmanmestareiden katottomaan bussiin.

Toinen laskeutui pelaajien keskelle, mutta toinen putosi bussin takaosan kautta asvalttiin.

Julkisuuteen ei ole kerrottu sitä, onko hän loukkaantunut. Argentiinan jalkapalloliiton johtaja Chiqui Tapia arvosteli kansanjuhlan turvatoimien puutteellisuutta ja sitä, ettei joukkuetta päästetty Obeliscon aukiolle.

Mediat kertoivat, että Argentiinan hallitus oli tarjonnut pelaajille viime hetkeen saakka mahdollisuutta esitellä yleisölle pokaalia Casa Rosadan parvekkeella samaan tapaan kuin maajoukkue teki Diego Maradonan johdolla maailmanmestaruuden jälkeen 1986.

Tapian mukaan pelaajat olivat ilmoittaneet hänelle jo tiistaiaamuna, etteivät aio esittäytyä Casa Rosadassa, koska olivat väsyneitä pitkän turnauksen ja matkustamisen jälkeen.

Heitä myös odotettiin jo kotipaikkakunnillaan mestaruusjuhlissa. Muun muassa Ángel Di María ja Lionel Messi lähtivät nopeasti kotikaupunkiinsa Rosarioon.

Argentiinassa alettiin spekuloida, oliko pelaajien päätös jollain lailla poliittinen ja onko esimerkiksi Messillä antipatioita nykyistä hallitusta vastaan.

Koronakeväänä 2020 hän oli lahjoittanut säätiönsä kautta yli 30 hengityskonetta Rosarioon, mutta ne jäivät viranomaisten takia tulliin jumiin kuukausiksi.

Arviot Buenos Airesissa tiistaina juhlineiden ihmisten määrästä vaihtelivat mediassa kolmesta jopa viiteen miljoonaan.

Puolenpäivän aikoihin vielä Plaza de Mayolla mahtui kulkemaan hyvin, ja kun ihmiset alkoivat siirtyä keskustasta moottoritien varteen odottamaan mestareiden bussia, pääsi melko vaivatta kävelemään korttelin päähän Obeliscoakin.

Arviot Buenos Airesissa tiistaina juhlineiden ihmisten määrästä vaihtelivat mediassa kolmesta jopa viiteen miljoonaan.

Kaikesta päätellen kaupunki ei ollut valmistautunut niin suureen ihmisjoukkoon, eikä ihmisiä tiedotettu tarpeeksi. Ihmiset esimerkiksi olivat tiistaina vielä puolenpäivän aikoihin siinä uskossa Plaza de Mayolla, että pelaajat saapuvat sinne.

Keskustassa olevat ihmiset olivat ymmärrettävästi hämmentyneitä siitä, etteivät pelaajat saapuneet bussilla vaan lensivät helikoptereilla pois, mutta iloinen tunnelma jatkui alkuillasta entiseen tapaan.

Myös Plaza de Mayolla meno jatkui samanlaisena kuin aiemminkin, vaikka pelaajien näkeminen jäi helikoptereiden katsomiseen.

Myöhemmin tiistai-iltana Obeliscon luona alkoi kahakka poliisin ja humalaisten jalkapallofanien kesken, kun poliisi alkoi häätää väkeä aukiolta.

Fanit tuhosivat paikkoja ja heittivät poliiseja muun muassa pulloilla, ja poliisit ampuivat mellakoitsijoita kumiluodeilla. Ainakin parikymmentä ihmistä pidätettiin, ja poliiseja ja palokunnan työntekijöitä loukkaantui mellakan aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut