MM-kisojen finaalia seurasi Suomessa 2,3 miljoonaa katsojaa

Finaalin keskikatsojamäärä lähes tuplaantui neljän vuoden takaisesta.

Lionel Messi ja Leandro Paredes jäivät juhlimaan niille sijoilleen heti mestaruuden juhlittua. Taustalla oikealla Ranskalle hattutempun tehnyt Kylian Mbappé.

19.12.2022 12:32

Jalkapallon MM-kisojen loppuottelu tavoitti television puolella yhteensä 2,3 miljoonaa katsojaa, kertoo Yle tiedotteessaan. Keskimäärin ottelua seurasi 1,5 miljoonaa katsojaa.

Lisäksi ottelun verkkolähetyksen käynnistyskertoja Yle Areenassa, yle.fi:ssä ja Yle-sovelluksessa kertyi yli 930 000.

Vuoden 2018 MM-kisojen loppuottelun keskikatsojamäärä oli Finnpanelin tilastojen mukaan 779 000 katsojaa ja tavoittavuus 1 808 000 katsojaa, eli katsojamäärät harppasivat rajusti ylöspäin.

Vuonna 2018 loppuottelua katsottiin saman tilaston mukaan vähemmän kuin välieräotteluita. Kisat pelattiin tuolloin kesällä, finaalipäivä oli 15. heinäkuuta.

Keskimäärin Ylen lähettämät ottelut keräsivät kisojen aikana 877 000 katsojaa. Yle lähetti kisoista 42 ottelua, MTV:n vastuulla oli 22 peliä.

”Olen tyytyväinen siitä, että ottelulähetysten lisäksi studio-osuudet pitivät katsojat lukujen perusteella erittäin vahvasti otteessaan. Suuri yleisö on viihtynyt lähetysten äärellä todella hyvin”, sanoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen tiedotteessa.

”Jalkapallon MM-kisat ovat maailman seuratuin urheilutapahtuma, ja nämä katsojaluvut kertovat, miten merkittävä tapahtuma se on myös suomalaisille.”

Yle tuotti MM-kisalähetyksiä yhteenä 137 tuntia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut