Fifa miettii MM-lohkoformaattia – vuoden 2026 kisoihin ei ehkä tulekaan kolmen joukkueen alkulohkoja

Puheenjohtaja Gianni Infantino kertoo ihastuneensa Qatarissa neljän joukkueen lohkoihin, joissa on säilynyt jännitys aina viimeiselle kierrokselle asti.

Gianni Infantino hehkutti myös Kansainvälisen jalkapalloliiton talouden näkymiä.

16.12.2022 17:27

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on kaavaillut seuraavan miesten MM-lopputurnauksen alkulohkot pelattavaksi vain kolmen joukkueen lohkoina, mutta suunnitelmiin saattaa tulla muutos meneillään olevan Qatarin MM-turnauksen alkulohkopelien myötä.

Yhdysvaltain, Kanadan ja Meksikon isännöimään vuoden 2026 MM-lopputurnaukseen pääsee peräti 48 maata eli 16 enemmän kuin oli mukana Qatarissa. Fifa on kaavaillut kisoissa pelattavaksi 16 alkulohkoa, joissa kaikissa olisi kolme joukkuetta. Jokaisesta lohkosta etenisi kaksi parasta jatkopeleihin.

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino on kuitenkin ihastunut Qatarissa jännittäviksi äityneisiin neljän joukkueen lohkoihin niin, että liitossa saatetaan miettiä formaattia uudelleen.

Usea Qatarin kisojen alkulohkoista ratkesi vasta viimeisen ottelukierroksen viime hetkillä.

”Neljän joukkueen lohkot ovat olleet aivan uskomattomia, ratkaisujen venyttyä viimeisen pelin viimeiselle minuutille. Meidän on mietittävä formaattia uudelleen tai ainakin keskusteltava siitä, olisiko 16 kolmen lohkoa vai 12 neljän lohkoa. Tämä asia on esillä seuraavien viikkojen aikana”, Infantino kertoi perjantaina.

Infantinon mukaan vuoden 2026 MM-formaatti voisi olla sen tyylinen kuin EM-lopputurnauksessa, jossa pelataan kuusi neljän joukkueen lohkoa ja jossa parhaat lohkokolmoset etenevät jatkopeleihin.

Infantino hehkutti tulevaa MM-turnausta myös taloudellisten lukujen kautta. Fifan tulojen odotetaan kasvavan jopa 11 miljardiin dollariin nelivuotiskaudella vuoteen 2026, kun tähän vuoteen johtanut MM-nelivuotiskausi toi 7,5 miljardia dollaria. Fifa-pomon mukaan tuloja kasvattavat lisääntynyt joukkuemäärä, stadionolosuhteet ja Pohjois-Amerikan markkinat.

”Olemme innoissamme jalkapallon voimasta. Lajin vaikutus on valtava myös Pohjois-Amerikassa. Kolme suurta isäntämaata, 48 osallistuvaa joukkuetta, enemmän otteluita, lisää tuloja. Pelaamme valtavilla, amerikkalaiseen jalkapalloon käytetyillä 80–90 000 katsojan stadioneilla, ja odotamme 5,5 miljoonaa vierasfania paikalle tapahtumaan”, Infantino selvitti.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut